ABD, İsrail'i savundu

İsrail'in Gazze'de sürdürdüğü katliamla ilgili olarak Amerika kanadından son açıklama Dışişleri Bakanı John Kerry'den geldi. İsrail'in kendini savunma hakkını desteklediklerini yineleyen Kerry, ateşkes için yakın zamanda bölgeye gideceğini söyledi. İsrail Başbakanı Netanyahu ise işledikleri vahşetten Hamas'ı sorumlu tuttu.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Filistin'deki katliama karşı İsrail'in yanındaki tavrını sürdürdü. Kerry, "İsrail'in kendini savunma hakkına tamamen destek veriyoruz" sözünü yineledi.

Gazze'de ateşkese ihtiyaç olduğunu belirten Kerry, "İsrail'in kendisini roketlerden, tünellerden korumasını tamamen destekliyoruz" ifadesini kullandı.

Kerry, ABD Başkanı Barak Obama'nın kısa süre içinde bölgede ateşkes sağlanması için kendisini Ortadoğu'ya göndereceğini söyledi.

Gazze'deki kara harekâtıyla ilgili bir açıklama da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'dan geldi.

Amerikan medyasına konuşan Netanyahu, Hamas'ı Filistinlileri canlı kalkan olarak kullanmakla suçladı.

İsrail'in sivil kayıplardan üzüntü duyduğunu öne süren Netanyahu, askeri bölgelerin hedef alındığını ancak zaman zaman sivil kayıplar da olduğunu ileri sürdü.

Netanyahu, operasyonun ne kadar süreceğine ilişkin bir soruya ise "Hamas'ın silahları ve tünelleri "hızlıca" imha edilecek sözleriyle yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr

# israil # filistin # hamas # gazze # barak obama # John Kerry # netanyahu