FETÖ'den 'türban takın' talimatı

FETÖ’nün TSK’daki türban serbestisini fırsat olarak görerek kadın elemanlarına ‘türban takın’ talimatı verdiği öğrenildi. Fetullah Gülen’in bu yolla kadın elemanlarını kamufle etmeye çalıştığı belirtiliyor.

FETÖ'den 'türban takın' talimatı

Fethullah Gülen’in TSK’da kontrol ettiği kadın subay, astsubay ve sivil kadın memurlara türban takmaları talimatı verdiği öğrenildi. Aydınlık’ın Fetullah Gülen’e yakın kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde türban takılmasının serbestleştirilmesi sonrasında ABD’de bulunan Gülen, elemanlarını korumak için hemen harekete geçti. Gülen, TSK’da kontrolünde bulunan kadın subay, astsubay ve sivil kadın memurlara hemen türban takmaları talimatı verdi. Gülen’in TSK’daki kadın örgüt elemanlarını korumak için bu yolu seçtiğini kaydeden Gülen’e yakın kaynaklar, “Gülen bu dönemde birinci hedef olarak örgütün gizli kadrolarını korumayı seçmiş durumda. Gizli örgüt elemanlarının açığa çıkarılıp tasfiye edilmemesi için her yolu deniyor” dedi.

‘ABLA’LARA KORUMA

Güvenlik kaynakları, FETÖ’nün TSK’da ve bürokraside kadına büyük önem verdiğine ve buradaki Abla’lara hassas davrandığına dikkat çekti. Terör örgütünün bu kurumlarda kirli işlerini kadın elemanlara yaptırdıklarını ifade eden güvenlik kaynakları, kadın elemanların kimlerle evleneceğine kadar karışıldığını söylediler.

DAHA ÖNCE ‘BAŞINIZI AÇIN’ DEMİŞTİ

28 Şubat döneminde FETÖ ile mücadelede görev almış emekli bir emniyet müdürü, Gülen’in Türk Silahlı Kuvvetler içindeki kadın elemanlarına “türban takın” talimatını Aydınlık’a değerlendirdi.

Gülen’in geçmişte kadrolarını gizlemek ve korumak için tam tersi bir taktik izlediğini vurgulayan emniyet müdürü şunları söyledi:

O günlerde FETÖ hedefteydi. MGK kararlarında açıkça ifade edilmişti. Gülen hemen harekete geçti. FETÖ’cü ablalara, örgütün kadın kadrolarına ‘Başörtüsü şart değil, açık giyinmek serbest, böyle durumlarda günahı yok’ fetvası verdi. Erkeklere de ‘İçki için, içkili mekanlarda bulunun, Cuma günleri namaz saatlerinde herkesin göreceği yerde yemeğe gidin. Çapkınlık yapın’ telkininde bulundu. Tek amaç örgütünü korumaktı. Özellikle devlet içinde yol almaktı. 2002’de AKP iktidara gelince AKP’ye sığındı. Mağdur edebiyatını da öne çıkararak kritik yerlere emniyete, yargıya, çok gizli bir çalışmayla TSK’ya yerleşti. TSK’da yükselmesinde Ergenekon, Balyoz tertipleri büyük rol oynadı. Dönemin Başbakanı Erdoğan’ı da ikna ederek amacına ulaşmaya çalıştı. 15 Temmuz’a kadar geldiler. Şimdi zor duruma düşünce iktidarın kararlarını kendi hesaplarına kullanmaya çabasındalar. Tek amaçları ayakta kalmak.

ulusalkanal.com.tr

# fetö # türban # talimat