Fethullah Gülen listede mi?

Örgüt soruşturması Fethullah Gülen'e uzandı. Soruşturma kapsamında 1 numaralı şüphelinin Fethullah Gülen olduğu iddia edildi. Ancak Gülen hakkında gözaltı kararı Pensilvanya'da olduğu için çıkarılmadı. El Cezire'nin iddiasına göre, savcılık İnterpol’den kırmızı bülten çıkarılması için harekete geçti.

Fethullah Gülen listede mi?

F tipi örgüt operasyonunun hedefinde Fethullah Gülen var!

Gün boyu konuşulan operasyonlarla ilgili bu çarpıcı iddia gündeme geldi. El Cezire'nin haberine göre, savcılığın yürüttüğü soruşturmanın 1 numarasında Fethullah Gülen yer aldığı iddia edildi.

31 kişilik arama ve gözaltı listesinde Gülen'in adı yoktu. Ancak savcılık kaynakları, çok önemli bir bilgi paylaştı.

El cezire'nin haberine göre, dosyadaki 32. isim İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açıklamasında yer almadı. Bunun nedeni ise Gülen hakkında yakalama ya da gözaltı kararının olmaması olarak gösterildi.

Savcılık kaynakları, Gülen hakkında Pensilvanya’da yaşadığı için arama ve gözaltı kararı çıkarmadı. El Cezire'nin iddiasına göre, soruşturma ilerlediğinde Gülen hakkında toplanan deliller Adalet Bakanlığı’na iletilecek. Ardından İnterpol’den kırmızı bülten çıkarılması talep edilecek.

ulusalkanal.com.tr

# kemal kılıçdaroğlu # chp # f-tipi # STV # nuh gönültaş # paralel yapı # fuat avni # cemaat operasyon # kimler gözaltında # salih asan # engin koç # twitter Ekrem Dumanlı # Hidayet Karaca # hakim islam çiçek