Türk-İş bütün taşeron işçilerine kadro istiyor

Türk İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, hükümetin taşerona kadro planındaki eksikliklerine dikkat çekti. Belediyelerde çalışan işçilerin 657 sayılı yasanın dışında bırakılacağını hatırlatan Kavlak, tüm taşeron işçilerine kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

Binlerce taşeron işçisinin "kadro" talebine ilişkin hükümetin sürdürdüğü çalışmaların ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik BakanıJülide Sarıeroğlu, 450 bin taşeron işçisinin kadroya alınacağını açıklamıştı. Ancak çalışanlara nasıl bir statü verileceği henüz netlik kazanmadı.

Hükümetin 12 maddelik bir düzenleme çıkarmayı planlıyor. Edinilen bilgilere göre, belediye ve il özel idarelerinde taşeron işçisi olarak çalışan 400 bin işçinin kadrosu farklı olacak. Bu işçiler il özel idarelerin ve belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi olarak istihdam edilecek. Dolayısıyla bu işçiler 657 sayılı yasanın dışında bırakıldı, daha düşük bir güvence ile çalışacaklar. Türk İş ise bu duruma tepkili.

Açıklamayı Türk İş Genel Sekreteri Pevrul KavlakUlusal Kanal’a yaptı.

Düzenlemeyle ilgili Türk-İş’in iki statü önerisi olduğunu hatırlatan Kavlak, ayrımsız tüm çalışanlara kadro verilmesini istediklerini belirtti.

Haber: Tansev Kara

ulusal.com.tr

# ulusal kanal # türk iş # taşeron # Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı # JÜLİDE SARIEROĞLU # Pevrul Kavlak