Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile 55'i tutuklu 120 kişi yargılanacak

Selam Tevhid soruşturmasındaki usulsüzlüklerle ilgili yargılama başladı. Başbakanlık ve MİT'in duruşmaların kapalı yapılmasını talep ederken Fethullah Gülen ilk duruşma öncesi mahkeme heyetini reddetti. Başbakanlık ve MİT'in duruşmaları kapalı yapılmasını istediği dosyada Fethullah Gülen, Emre Uslu, F tipi polis şefleri ve muvazzaf askerler yargılanacak.

Fethullah Gülen ve Emre Uslu ile 55'i tutuklu 120 kişi yargılanacak

Selam Tevhid soruşturmasındaki usulsüzlüklerle ilgili dava görülmeye başlandı.

Başbakanlık ve MİT Müsteşarlığı kamu güvenliği nedeniyle duruşmaların kapalı yapılmasını talep ederken Fethullah Gülen ilk duruşma öncesi mahkeme heyetini reddetti. Kimlik tespitlerinin ardından usule yönelik diğer talepleri alan mahkeme heyeti talepleri celse arasında değerlendirecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu, bakanlar, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, kamu kurumları, siyasiler, gazeteciler ve bürokratlardan oluşan 968 şikayetçinin avukatları da duruşmada hazır bulundu.

F tipi polis şeflerinden Yurt Atayün ve Ömer Köse gibi isimlerle birlitke muvazzaf askerler de hakim karşısına çıktı. Dosyada firari sanıklar Fethullah Gülen ve Emre Uslu'nun da aralarında olduğu 55'i tutuklu 122 sanık yer aldı.

İstanbul 14'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ninde görülen davada Fethullah Gülen, Emre Uslu ve Yurt Atayün "silahlı terör örgütü kurma veya yönetme", "devletin gizli bilgilerini casusluk amacıyla temin etme", ve darbeye teşebbüs suçlarından 2`şer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 67,5`ar yıla kadar hapis cezası yargılanacak.

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yönetmeni Can Dündar hakkındaki iddianamenin bu davayla birleştirilmesi talebi de henüz karara bağlanmadı.

HABER: ÖZER SÜRMELİ

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # Emre Uslu