ABD askeri Menbiç'te böyle görüntülendi

Amerika'nın Menbiç'te yeni kurduğu askeri üslerdeki hareketlilik devam ediyor. Amerikan askerleri mevzi kazıp siper hazırlarken yarı çıplak şekilde görüntülendi. Diğer yandan ise Amerikan Başkanı Donald Trump'ın "6 aya kadar Suriye'den çekileceğiz" sözleri tartışılıyor. Pentagon ise bu sözleri bir iddia olarak değerlendiriyor

Bir yandan "çekileceğiz" diğer yandan "işimiz daha bitmedi" açıklamaları... Amerikan Başkanı Donald Trump'ın Suriye'deki işi 6 aya kadar bitirin mesajına komuta kademesi sıcak bakmıyor. İşte böyle bir dönemde New York Times gazetesinden dikkat çekici bir haber yayınladı.

Türkiye'nin de tepki gösterdiği Amerika'nın Menbiç'teki üs kurma çalışmalarının görüntüleri servis edildi.

Kayıtlarda kamuflaj Amerikan ordusuna ait zırhı araçlar, mevziler ve dalgalanan Amerikan bayrakları görülüyor.

Görüntülerde şortlu bir Amerikan askeri de dikkat çeken ayrıtılardan biri. Asker, rahat tavırlarla kum torbalarından yapılmış bir koruganlar arasında geziyor. Bölgede 6 buçuk kilometre menzilli havan sistemi de bulunuyor. Göze çarpan bir diğer detay da pembe piknik sandalyesi...

Öte yandan New York Times gazetesi haberinde, "Menbiç'teki yeni kontrol noktaları Amerika'nın Irak ve Afganistan'daki çatışma noktalarına benziyor" diye yazdı. Amerika'nın da bir süre daha buradayız mesajı verdiği yorumunu yaptı.

Pentagon da Trump'ın ikinci kez yaptığı "Suriye'den çekileceğiz" açıklamasını yalanladı.

Açıklamayı yapan isim, Amerika Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenize ile haftalık basın toplantısı düzenleyen Pentagon sözcüsü Dana White oldu.

Sözcü White'ın, Trump'ın Suriye'den çekileceğiz açıklamasını "Dedikodu" olarak nitelemesi dikkat çekti.

Korgeneral McKenzie de IŞİD'in sonunun geldiğini ancak önlerinde çekilme konusunda bir takvim olmadığını söyledi.

Amerikan Associated Press haber ajansının, adının açıklanmasını istemeyen üst düzey Beyaz Saray yetkililerine dayandırdığı haberinde, Trump'ın, ABD askerlerini Suriye'den 6 ay içinde çekmek istediği iddiası yer almıştı.

ulusal.com.tr

# abd # menbic