İşte Halep yalanları ve gerçekler

Suriye ordusunun Halep'te resmi zaferi ilan etmesinin hemen ardından Batı destekli medya kuruluşları yalanlara sarıldı. Kenti teröristlerden temizleyen ordu için "Evleri bastı, sivilleri kurşuna dizdi" gibi asılsız haberler servis edildi. Ancak Halep'te dün akşamki kutlamalarda kaydedilen görüntüler, Batı medyasının yalanlarını ortaya seriyor. Batı'nın katledildiğini öne sürdüğü Halepliler sabaha kadar ordunun kente girişini kutladı.

Suriye ordusu Halep'te zafere ulaştı. Batı destekli teröristler kentten temizlendi. Suriye ordusunun bu kritik zaferinden sonra Batı medyası yine "katliam" yalanına sarıldı.

Ordunun Halep'te evlere tek tek girdiği ve halkı kurşuna dizdiği yalanı basına servis edildi. Batı basını da bu haberi dallandırıp budaklandırarak yayınladı.

Birleşmiş Milletler de Halep'te aralarında çocukların da bulunduğu 82 kişinin katledildiği haberini servis etti.

Ancak bu görüntüler hem Birleşmiş Milletler'in hem de Batı medyasının "katliam" yalanını gözler önüne seriyor. Dün akşam Halep'te kaydediler görüntülerde Batı'nın "kurşuna dizildi" dediği Halep halkı ordunun kente girişini kutluyor.

Eline Suriye bayrağını alan sokaklara döküldü. Araçlar konvoy oluşturdu.

Kutlamalar sabaha kadar sürdü. Ancak Suriye bayrağı ve Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın fotoğraflarının taşındığı bu kutlamalar ne Batı basınında ne de yandaş medyada yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

# suriye halep