Miçotakis'ten dikkat çeken açıklama

Yunanistan Başbakanı Miçotakis, Türk-Yunan ilişkilerini değerlendirdi. Doğu Akdeniz ve Ege’deki sorunların çözümü için tek yolun uluslararası hukuk olduğunu söyleyen Miçotakis, "Türkiye ile bir silahlanma yarışına girme niyetim hiç yok" dedi.

Miçotakis'ten dikkat çeken açıklama

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye ile ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Silahlanma yarışı niyetinde olmadığını ifade etti.

İki günlük resmi ziyaret için Paris’te bulunan Miçotakis, Yunan Devlet Televizyonu ERT’Ye özel özel röportaj verdi. Türkiye-Yunanistan ilişkileri, sığınmacı sorunu ve Avrupa’nın güvenlik perspektifine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Miçotakis, "Sakin bir yaz geçireceğimizi öngörmüştüm, neden sakin bir sonbahar, sakin bir güz de geçirmeyelim? Doğu Akdeniz’deki gerginliğin sonuçta kimseye faydası olmayacağını Türkiye’nin anladığına inanıyorum" şeklinde konuştu.

İklim krizi, sığınmacı sorunu gibi ortak sorunlarda Türkiye ile iş birliği yapılabileceğini de belirtti.

Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin modernleşmesi gerekliliğini vurgulayan Miçotakis, "Türkiye ile bir silahlanma yarışına girme niyetim hiç yok" dedi.

Miçotakis, Avrupa Birliği Konseyinin, Doğu Akdeniz’e ilişkin aldığı kararların, Doğu Akdeniz’deki ilişki çerçevesini Avrupa prizması içerisine soktuğunu ve Türk-Yunan ilişkilerinin Türkiye-AB ilişkisine dönüştüğünü öne sürdü.

# türkiye # yunanistan # açıklama # ege # doğu akdeniz # avrupa # Paris # Avrupa Birliği Konseyi # TürkiyeAB # miçotakis # Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis # TürkiyeYunanistan ilişkileri