John Kirby: Duruşmayı yakından izleyeceğiz

Amerika, terör örgütü PKK'ya dokunma bildirisine imza atan akademisyenlerin yargılanacağı davayı yakın takibe aldı. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, duruşmayı yakından izleyeceklerini söyledi.

John Kirby: Duruşmayı yakından izleyeceğiz

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, PKK'ya dokunma bildirisine imza atan akademisyenlerin yargılanmasıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Washington'da düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtlayan Kirby “Her şeyden önce davayı çok yakından izliyoruz” dedi.

Amerikalı diplomatların bu tür davaları genel olarak izlediklerini belirten Kirby, akademisyenlerin ilk kez hakim karşısına çıkacağı davaya katılım olup olmayacağı konusunda bilgisinin olmadığını söyledi.

ABD’li Sözcü Anayasa Mahkemesi'nin Ergenekon Davasını usul ve esastan bozmasıyla ilgili bir soruya ise "Hükümet yetkililerine hukuk önünde herkesin eşit olduğunu anımsatmayı sürdüreceğiz" yanıtını verdi.

Kirby “1915 iddialarıyla ilgili ABD'nin bu yılki tanımlamasının ne olacağı" yönündeki soru üzerine de “Bu konuda söyleyecek fikrim yok” ifadesini kullandı.

ulusalkanal.com.tr

# john kirby