TSK'ya balta vuran Şevket Balta tahliye edildi

FETÖ’nün GATA’daki yapılanma davasında FETÖ üyesi olmayan adaylara çürük raporu veren eski askeri doktor Balta tahliye edildi

TSK'ya balta vuran Şevket Balta tahliye edildi

Aydınlık gazetesinden Turan Salcı'nın haberine göre; FETÖ’nün Gülhane Askeri Tıp Akademisi’ndeki (GATA) yapılanmasına ilişkin Ankara Cumhuriyet Savcısı Hamdi Çağrı Şahin tarafından hazırlanan iddianamede, adı 500 pilotu ‘çürük’ göstererek Hava Kuvvetleri’ne girmesini engelleyen kişi olarak geçen eski kardiyoloji doktoru Şevket Balta’nın tahliye edildiği ortaya çıktı.

BAŞSAVCILIK İTİRAZ ETTİ

Aydınlık’ın Ankara 20. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam eden davada müşteki sıfatıyla bulunan kaynaklardan edindiği bilgiye göre, FETÖ’nün TSK’ya sızmasında önemli rol oynayan Balta, 21 Şubat’taki duruşmada serbest bırakıldı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Mahkeme’nin verdiği karara itiraz etti.

PİLOTLARIN ELENMESİNDE AKTİF ROL ALDI

GATA’daki FETÖ yapılanmasına ilişkin yürütülen davanın önemli sanıklarından Şevket Balta, FETÖ üyesi olmayan pilotlara sağlam raporu vermeyerek, FETÖ’nün TSK’daki yapılanmasını sağladığı iddiasıyla yargılanıyor. Balta’ya yönelik iddianamede yer alan ifadeler bu gerçeği günyüzüne çıkarıyor. Müşteki sıfatıyla ifadesi alınan askeri okul öğrencilerinden Kadir D. “Benimle birlikte bu süreçte ‘askeri öğrenci olamaz’ raporu alan toplam 76 kişi vardı” ifadesini kullandı. Bilgi sahibi sıfatıyla ifadesi alınan Deniz D. de “Özellikle bu yapılanma kardiyolojik açıdan elemelerini gerçekleştirdi. İsmini tam olarak benim ve GATA’da hemen hemen herkesin bildiği Şevket Balta isimli şahsın FETÖ/PDY ile irtibatlı olmayan birçok askerin ve özellikle TSK’nın en büyük gücü olan uçak pilotlarının elenmesinde aktif rol aldığı bilinmektedir” beyanında bulundu. Mağdur olarak ifadesi alınan Sedat Y. de Balta’nın yaklaşık 500 pilotun pilotluktan ayrılmasına neden olduğunu aktardı. Bunlarla beraber iddianamede kayda geçen ifadelerde Balta’nın FETÖ üyesi olmayanlara uyguladığı kontrollere ilişkin birçok örnek yer alıyor.

Şevket Balta’nın FETÖ üyeliğine yönelik verilen bir ifadede ise şunlar yer alıyor: “Şevket Balta FETÖ mensubu olmayan bir kişiye bile geçit vermeyen birisidir. Orgeneral’e bile ukalalık yapacak kadar kendini güvende hisseden ve FETÖ bağlantısı kuvvetli olan bir hekimdir. Burada bahsettiklerim benim ciddi bir şekilde duyduklarım birçoğuna kendim şahit oldum. Bu şahıslar notlarımda da belirttiğim gibi örgüt adına ciddi faaliyetler göstermişlerdir. Örgüt yanlısı olmayanları çeşitli yollarla yükselmelerini engellemişlerdir.”

AKADEMİK KARİYER SAHTEKARLIĞI!

FETÖ’den olmayan pilotlara yüksek tansiyon tanısı koyduğu bildirilen şüpheli eski kardiyoloji doktoru Şevket Balta’nın, yine GATA’da görevli diğer sanıklarla doçent ve profesör unvanlı kadrolara örgüt elemanlarını yerleştirmek ve akademik kariyerlerini devam ettirebilmek amacıyla da çalıştığı iddianamede yer aldı.

ÜNLÜ’NÜN TAHLİYESİ DE GÜNDEMDE

Balta’nın yanında eski kardiyoloji uzmanı Murat Ünlü’nün de tahliye edilmesinin gündemde olduğu, edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Murat Ünlü’nün ismi de FETÖ üyesi olmayan asker adaylarına sağlam raporu vermemesiyle öne çıkıyor. Murat Ünlü için iddianamede, “FETÖ’nün GATA yapılanmasının kilit isimlerinden olduğunu vurgulamak gerekecektir. GATA kardiyolojiden verilen askeri öğrenci olamaz şeklindeki raporların altında Ünlü’nün imzası görülmektedir. Kalp hastalığından müzdarip mağdura sağlamdır raporu vermek suretiyle resmi evrakta sahtecilik suçunu işlediği, atılı eylemi FETÖ’nün GATA içerisindeki faaliyetleri kapsamında, örgütsel saik ile gerçekleştirdiği anlaşılmaktadır” ifadesi yer alıyor.

6 YILDA FETİH HAREKETİ

İddianamede ayrıca, askeri liseler ve harp okullarından en çok öğrencinin 2007-2013 yılı aralığında atıldığı ve bu tarih aralığının FETÖ’nün TSK’nın içerisine en fazla öğrenci yerleştirdiği dönem olduğu belirtildi. 6 yıllık bu süre içinde tüm Cumhuriyet tarihi boyunca harbiyeden atılan öğrenciden fazla öğrenci atılmasının nedeninin FETÖ elemanlarına kadro açmak olduğuna dikkat çekilen iddianamede, “Örgütün anlayışına göre bu bir fetih hareketidir” ifadesi kullanıldı.

CEZA ALAN KİMSE YOK

Darbe girşiminin ardından uzun süre geçmesinin ardından hazırlanan FETÖ’nün GATA yapılanmasına ilişkin iddianame birkaç kez de mahkeme tarafından kabul edilmeyerek geri gönderilmişti. 15 Temmuz Fetullahçı darbe girişiminin üzerinden 20 ay geçmesine rağmen FETÖ’nün GATA yapılanmasına ilişkin tek bir ceza hükmünün çıkmaması da dikkat çekiyor.

ulusal.com.tr

# fetö # tsk # GATA # şevket balta