Metin Topuz'un Yakup Saygılı ile görüşmesindeki gizemli 3'üncü kişinin kimliği deşifre edildi

Tutuklanan Amerika Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz'ın FETÖ'cü polis şefi Yakup Saygılı ile görüşmesindeki gizemli üçüncü şahsın kimliği deşifre edildi. Üçüncü ismin, ABD'nin narkotik birimi DEA'dan, federal polis Jason Sandoval olduğu ortaya çıktı

Metin Topuz'un Yakup Saygılı ile görüşmesindeki gizemli 3'üncü kişinin kimliği deşifre edildi

Amerika Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz’un 5 Kasım 2013’te İstanbul Mali Şube Müdürlüğü’nü ziyaretinde yanında bulunan kişinin kimliğine ulaşıldı. FETÖ’cü Yakup Saygılı’nın odasına giren ikinci kişi, Topuz’un "Amirim" dediği federal polis Jason Sandoval.

Tutuklanan İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün Vatan Caddesi'ndeki yerleşkesinde gerçekleşen ziyarette Topuz ve yanındaki 2 kişiyi Yakup Saygılı'nın kapıda karşıladığı fotoğraflara yansımıştı.

Güvenlik kamerası görüntülerinden Sandoval'ın Metin Topuz'un hemen arkasında mavi bir gömlek giymiş şekilde yürüdüğü görülüyor. Sabah gazetesinin haberine göre, o isim federal polis Jason Sandoval.

Sandoval'ın, ABD'nin narkotik birimi DEA'nın İstanbul bürosunda polis olduğu ortaya çıkmıştı.

Topuz, İstanbul 11. Sulh Ceza Hâkimliği'ndeki sorgusunda Zekeriya Öz ile irtibatını anlatırken "Ben ilk defa Zekeriya Öz ile Çağlayan Adliyesi'nde ABD'li heyet ile görüştüm. Kendisi ve bir başka ismini hatırlayamadığım Cumhuriyet Savcısı'nın katıldığı bir toplantıydı. Bana sorulan telefon görüşmesini bu toplantıyı organize etmek için yaptım. Öz'e telefonu vermemi amirim Jason Sandoval söyledi." demişti.

Öte yandan Topuz, Silivri'de avukatıyla görüştü.

ulusal.com.tr

# yakup saygılı # metin topuz