Brett McGurk ve Salih Müslim, Süleymaniye Forumu'nda bir araya geldi

Suriye'deki PKK mevzilerine giderek PKK'lıları ziyaret eden Barack Obama'nın özel temsilcisi Brett McGurk, bu kez de Irak'ta göründü. McGurk, Süleymaniye'de terör örgütü PYD'nin Eş Başkanı Salih Müslim ile buluştu. Türk Dışişleri de Süleymaniye Formu'na katılmadı.

Bir yanda Barack Obama'nın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk, bir yanda AKP iktidarının "ortağım" dediği Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani, diğer yanda da bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD Eş Başkanı Salih Müslim. Kürt koridoru ortakları Irak'ta Süleymaniye Forumu'nda buluştu.

Amerikan Üniversitesi tarafından organize edilen forumun bu yıl dördüncüsü düzenlendi. Foruma, Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Irak Kürt Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani ve Irak Dışişleri Bakanı İbrahim Caferi katıldı. PYD Eş Başkanı Salih Müslim de forumda konuşmacı olarak yer aldı.

PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'nin Eş Başkanı Müslim, forumda yaptığı konuşmada Türkiye'yi hedef aldı. Müslim, Türkiye'nin El Nusra gibi terör gruplarına destek verdiğini savundu.

Ankara'daki saldırılara da değinen Müslim, saldırılarla bir bağlantılarının olmadığını iddia etti.

Terör örgütü PYD'nin lideri Salih Müslim’in konuşmacı olarak yer aldığı foruma bu sene Türk Dışişleri’nden resmi bir yetkilinin katılmadı. Süleymaniye Forumu’na geçen yıl Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, 2014'te ise Ahmet Davutoğlu Dışişleri Bakanı olarak katılmıştı.

ulusalkanal.com.tr

# salih muslim # Brett McGurk