İsrail, Erdoğan ile ilgili tarihi verdi

İsrail, AKP'ye Cumhurbaşkanlığı seçim kredisi tanıdı. İsrail Dışişleri Bakanı Lieberman ABD Dışişleri Bakanı Kerry ile görüşmesinde Tayyip Erdoğan'ın İsrail'e yönelik suçlamalarına son vermesini istedi. Lieberman "Seçimlerden sonra da bu saldırılar sona ermezse İsrail cevap verecek" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı Başbakan Tayyip Erdoğan'a İsrail'den son derece çarpıcı bir mesaj geldi... Tel Aviv yönetimi; Başbakan Erdoğan'ın İsrail'e karşı sert sözlerini Cumhurbaşkanlığı seçim yatırımı olarak gördüğünü belirten bir açıklama yaptı. İsrail Dışişleri Bakanlığı sitesinde yayımlanan açıklamada "Seçimlerden sonra da bu saldırılar sona ermezse İsrail cevap verecek" denildi.

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry'i telefonla arayan İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Liberman, Erdoğan'ın sözleriyle ilgili "Umarım gelecek hafta sonu yapılacak seçimlerden sonra bu saldırılar sona erer" dedi.

Erdoğan'ın İsrail politikalarını eleştirdiği açıklamaları Tel Aviv yönetimi tarafından dikkate alınmamıştı. Liberman, Kerry ile görüşmesi sırasında; "İsrail, Türkiye ile gerginliği tırmandırmak istemiyor. İsrail şu ana kadar Başbakan Erdoğan’ın İsrail’e karşı suçlamalarına ve sert beyanatlarına cevap vermekten kaçındı" ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ı Filistin konuşmalarını seçim yatırımı olarak değerlendiren İsrail Dışileri Bakanlığı'nın açıkalmasına Türk Dışişleri'nden bir yanıt gelmedi.

Erdoğan her ne kadar meydanlarda Filistinliler'in hamiliğine soyunsada gereçek bunun tam tersi. Söz konusu olan petrol olunca İsrail ve AKP Hükümeti arasındaki sorunlar birden kenara atılıyor.

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'nden Ceyhan Limanı'na akıtılan petrol Türkiye üzerinden İsrail'e taşınıyor. Uluslararası anlaşmalara aykırı olan bu ticaret IŞİD'in 10 Haziran'da Musul'u ele geçirmesinden başladı.

ulusalkanal.com.tr

# israil # erdoğan # Avigdor Lieberman