Ekmeleddin İhsanoğlu tura çıktı!

CHP ve MHP Genel Başkanlarının Cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday gösterdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, destek arayışlarına dün akşam sürpriz bir şekilde DSP yöneticileriyle bir araya gelerek başladı. İhsanoğlu, bugün de siyasi partileri ziyaret ediyor.

Ekmeleddin İhsanoğlu tura çıktı!

Ekmeleddin İhsanoğlu, destek arayışlarına sürpriz bire ziyaretle başladı. Temaslarına bugün başlayacağı açıklanan İhsanoğlu dün akşam saatlerinde bir ofiste DSP Genel Başkanı Masum Türker ve kurmaylarıyla bir araya geldi.

10 Ağustos'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerine CHP ve MHP Genel Başkanlarının aday gösterdiğiİhsanoğlu, siyasi parti ziyaretlerine başladı.

İhsanoğlu'nun ilk durağı Büyük Birlik Parti'si oldu. Genel başkan yardımcıları tarafından karşılanan İhsanoğlu, Parti Genel Başkanı Mustafa Destici ile görüştü.

Bir sonraki durak DSP genel merkezi oldu. Dünkü görüşmenin ardından taraflar bugün bir kez daha bir araya geldi. Görüşme sonrası DSP genel Başkanı Masum Türker, İhsanoğlu'u desteklediklerini açıkladı.

İhsanoğlu daha sonra CHP'ye gitti, adını parlatan Kemal Kılıçdaroğlu ile kameraların karşısına geçti. İhsanoğlu burada yaptığı açıklamada "Din ve devlet işlerinin birbirinden ayrılması gerektiğini" söyledi. Mezhepçilik, din ve siyaset konusundaki fikirlerinin belli olduğunu kaydeden İhsanoğlu, kendi adı üzerinde büyük bir uzlaşı olduğunu, amaçlarının Türkiye'nin önünü açmak olduğunu kaydetti.

CHP'den sonra Demokrat Parti, HDP ve Saadet Partisi'ne giden İhsanoğlu, son olarak MHP'yi ziyaret edecek.

Bu arada İhsanoğlu için milletvekillerinden imzalar toplanmaya başlandı. MHP imza konusunda fire vermedi. İlk imzayı Kılıçdaroğlu'nun attığı CHP kanadında ise yaklaşık 20 milletvekilinin imza atmayacağı belirtiliyor. İhsanoğlu'nun adaylığı ile ilgili başvurunun hafta sonu yapılması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

# chp # mhp # ziyaret # dsp # cumhurbaşkanlığı seçimi # hdp # mustafa destici