Peak Games 1,8 milyar dolara satıldı

Dünyaca ünlü oyun geliştirici Amerikalı Zynga, Türk oyun şirketi Peak Games'i satın aldı. Satış işlemi tam 1,8 milyar dolar olarak gerçekleşti. Mobil oyun sektöründeki Peak Games, bu satışla Türkiye tarihinin en değerli şirketleri arasına girdi. Ve satışla ilgili bakanlardan da açıklamalar geldi.

Peak Games 1,8 milyar dolara satıldı

Yerli oyun şirketi Peak Games, dünyaca ünlü oyun geliştiricisi ABD'li Zynga (Zinga) firması tarafından satın alındı. Peak Games'in satış fiyatı ise tarihe geçti. Yerli firma 1,8 milyar dolara Amerikalılara satıldı. Peak, Türkiye’de 10 yılda, 100 çalışanla bu kadar yüksek değere ulaşabilen ilk firma oldu.

Konu Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın gündemindeydi. Albayrak, "Girişim ekosistemimiz güzel bir haberle parlıyor. Türk oyun şirketimiz Peak, 1,8 milyar dolar değerlemeyle Zynga tarafından satın alınarak Türk ekonomi tarihinin en büyük şirket satışlarından biri oldu." dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da satışı sosyal medya hesabından değerlendirdi. Varank, 1 milyar dolar üzerindeki girişim şirketleri için kullanılan "unicorn" kavramını kullandı; "İlk Türk unicorn yani Turcorn (Turkorn) hayırlı olsun. Türkiye’deki girişimcilik ekosistemi açısından çok önemli bir gelişme." ifadelerini kullandı.

Anlaşma ile şirketin sadece ortaklık yapısı değişecek. Peak faaliyetlerine aynı şekilde devam edecek. Ekip ve yönetim değişmeyecek. Peak markası altında bir Türk şirketi olarak kalmaya devam edecek.

Söz konusu satın alma ile mobil oyun sektörünün devlerinden Peak, Türkiye tarihinin en değerli şirketleri arasına girmiş oldu.

ulusal.com.tr

# oyun # Peak