Filyasyonda aile hekimi neden önemli?

Koronavirüs salgınında artan vakalara karşı filyasyon ekiplerinin aile hekimlerinin öncülüğünde mücadele yürütmesi gündeme geldi. Aile hekimlerinin sağlık sisteminin birinci basamağı olması, hastalara ilk müdahale etme ve onları yakından izleme imkanı sunuyor. Uzmanlar bu sayede evinde karantinaya alınan hastanın tedavi sürecinin daha kontrollü yapılacağını söylüyor.

Filyasyonda aile hekimi neden önemli?

Salgının seyrini değiştirmek ve hasta takibini yapmak için önemli bir öneri sunuldu. Aile hekimliklerinin filyasyonun başına geçmesi seçeneği gündeme getirildi.

Kovid-19 salgınıyla mücadelede doktorlar hem hastanelerde hem de filyasyon çalışmalarında yer alıyor. Filyasyon, hastalığın bulaşma yolunu saptamak, kontrol önlemlerini almak amacıyla yapılan saha çalışması olarak tanımlanıyor.. Türkiye’nin mücadelesinde filyasyon ekiplerine büyük görev düşüyor.

Artan vaka sayılarının ardından filyasyon ekiplerinin çalışmalarına yönelik hekimler önemli uyarılar yaptı. Aile hekimlerinin filyasyon çalışmalarının başına geçmesi durumunda daha başarılı sonuçlar elde edileceği üzerinde duruldu.

Cumhuriyetçi Hekimler 2’nci Başkanı İç Hastalıkları Uzmanı Doktor Hikmet Çevik, aile hekimliklerine istihdam sağlanması gerektiğini vurguladı.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

# koronavirüs # vaka # aile hekimleri # filyasyon