Obama özür diledi

ABD Başkanı Barack Obama Afganistan'ın Kunduz kentinde Sınır Tanımayan Doktorlar grubunun çalıştığı hastaneye düzenlenen saldırı nedeniyle özür diledi. Birleşmş Milletler ise saldırının "savaş suçu" sayılabileceğini açıkladı.

Obama özür diledi

ABD, Afganistan’ın Kunduz kentinde yaptığı hava operasyonunda, Sınır Tanımayan Doktorlara ait hastaneyi bombalamış, olayda çoğu sağlık görevlisi 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Merkezi İsviçre’de bulunan yardım kuruluşu ise hem Amerikalı hem Afgan askeri yetkililere bilgi verdiklerini ancak bombardımanın yarım saat daha sürdüğünü açıkladı. Hedef alınan tesis, ağır vakalara müdahale edilebilen bölgedeki tek hastaneydi. Amerikan uçakları ilk bombardımanın ardından havada daireler çizdi ve ardından tekrar hastaneyi hedef aldı. Borbardımandan kaçamayanlar yanarak can verdi.

Sınır Tanımayan Doktorlar, olayın basit bir sivil kayıp olarak görülmesinin kabul edilemeyeceği belirtirken, BM saldırının "savaş suçu" sayılabileceğini açıkladı. Bu gelişme üzerine ABD ordusu “sivil kayıplar” olabileceğini kabul etti. ABD Savunma Bakanı Ashton Carter hastanenin bombalanmasıyla ilgili soruşturma yürütüldüğünü söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama ise ölenlerin yakınlarına başsağlığı diledi. Obama, Sınır Tanımayan Doktorlar grubunun çalıştığı hastaneye düzenlenen saldırı nedeniyle özür diledi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # Afganistan # barack obama