Almanya FETÖ’cü Zekeriya Öz’ü korumaya aldı

Almanya, FETÖ’cü Zekeriya Öz’ü korumaya aldı. Firari savcının, Almanya tarafından kendisine verilen ''ilticacı pasaportu'' ile 145 ülkeye rahatça giriş-çıkış yapabileceği belirtildi.

Almanya FETÖ’cü Zekeriya Öz’ü korumaya aldı

Almanya'nın firari savcıZekeriya Öz'e 145 ülkeye rahat giriş-çıkış sağlayan iltica pasaportu verdiği ortaya çıktı.

Sözcü'nün haberine göre firariFETÖ’cü Öz'ün, bir süre önce Almanya'dan Dubai'ye gidip döndüğü ve kumarhanesi ile meşhur bir Alman kentine yerleştiği belirtildi.

Zekeriya Öz'ü gördüğünü belirten birkaç kişi, “Sürekli tip değiştiriyor ve hep bir kaç kişiyle beraber dolaşıyorlar” bilgisini paylkaştı.

En son Mannheim’de görülen Zekeriya Öz'ün sürekli yer değiştirdiği biliniyor. Öz'e, Almanya tarafından 145 ülkede geçerli olan “İlticacı pasaportu” verildiğine dikkat çekiliyor.

İlticacı pasaportu Birleşik Arap Emirlikleri ile Dubai'de geçmiyor. Öz'ün buralara 10 yıllık olan Türk pasaportu ile gidip geldiği ya da özel vize aldığı düşünülüyor.

Alman hükümeti, ülkeye sığınan FETÖ'cüler konusunda, “İstihbarat servislerinin korunması gereken gizli çıkarları nedeniyle” bilgi vermiyor. Ancak firari FETÖ'cülere istedikleri kolaylıklar sağlanıyor.

Türkiye'den kaçan FETÖ'cüler, Almanya'da korumaya alınırken, özellikle Zekeriya Öz, Celal Kara ve örgüt imamları gibi üst düzey kaçakların, Alman Gizli Servisi ile doğrudan ya da dolaylı ilişkileri olduğu ifade ediliyor.

# fetö # almanya # Zekeriya Öz # Firari savcı # firari # celal kara # mannheim