Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye istifa tepkisi: ''Parti içi kavgalarından AK Parti'yi sorumlu tutmak siyasi arsızlıktır''

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan istifalarla ilgili ilk kez konuştu. AK Parti’nin 4 il kongresine canlı yayınla bağlanan Erdoğan, "Ayaklarına taş değse AK Parti’yi suçluyorlar. Parti içi kavgalarından AK Parti'yi sorumlu tutmak siyasi arsızlıktır." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan CHP'ye istifa tepkisi: ''Parti içi kavgalarından AK Parti'yi sorumlu tutmak siyasi arsızlıktır''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin genel merkezinden, AK PartiAdana, Antalya, Bursa ve Muğla 7. Olağan İl Kongrelerine canlı bağlantıyla katıldı.

Kongrelerin hayırlara vesile olması temennisinde bulunan Erdoğan, yeni görev alacak teşkilat üyelerine de başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaşanan istifalarla ilgili ilk kez konuştu. Erdoğan, CHP'ye yönelik eleştirilerde bulundu:

- Şimdi de partilerinde yaşanan istifalar dolayısıyla bizi hedef alıyorlar. Bölücü örgütün siyasi uzantılarıyla kurdukları ittifakı sorgulamak yerine aslı astarı olmayan hezeyanlarla AK Parti'yi ilzam ediyorlar.

- Bugün kime sorsanız Atatürk'ün CHP'si ile Kılıçdaroğlu'nun CHP'si arasında isim benzerliği dışında hiçbir bağın hiçbir ilişkinin olmadığını size söyleyecekler.

- CHP yönetimi ayaklarına taş değse AK Parti'yi suçlayan siyasi kurnazlıklarla bu gerçeklerin üzerini kapatamaz.

- Siz gizlemeye çalışsanız da millet sizin kimlerle yol yürüdüğünüzü, hangi kirli pazarlıkları yaptığınızı, kime hangi imkanları peşkeş çektiğiniz görüyor.

''BU MİLLET DİYARBAKIR ANNELERİNİ BİR KEZ OLSUN ZİYARET ETMEDİĞİNİZİ DE BİLİYOR''

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında CHP Genel Başkanı'nın ve üst düzey yöneticilerinin Diyarbakır Annelerini ziyaret etmediklerini de hatırlattı:

- Siz saklamak için yırtınsanız da bu millet sizin her hafta bir milletvekilinizi 6-8 Ekim olaylarının faillerinin ayağına gönderdiğinizi biliyoruz.

- Bu millet 520 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır Annelerini bir kez olsun ziyaret etmediğinizi de biliyor.

- Şöyle bir geriye dönüp baktığımızda karşımıza çıkan manzara şudur, CHP Genel Başkanı FETÖ'cülar için Ankara'dan İstanbul'a kimlerle yürüdü, terörist uzantıları ile yürüdü. CHP milletvekilleri günlerce FETÖ'nun paçavraları önünde nöbet tuttu. CHP'li yöneticiler marjinal terör örgütlerinin militanlarına sahip çıktı. Gezi olaylarından itibaren nerede bir provokasyon varsa CHP'liler daima ön saflarda yer aldı.

- Fakat ne CHP Genel Başkanı ne de CHP'li üst düzey bir yönetici evlatlarına kavuşma mücadelesi veren Diyarbakır annelerini ziyarete gitmedi.

# bursa # chp # adana # fetö # ak parti # antalya # muğla # cumhurbaşkanı erdoğan # istifa # cumhuriyet halk partisi # siyasi