YSK kararını verdi

Ve Yüksek Seçim Kurulu kararını verdi. Vatan Partisi Adana'daki Uğur Mumcu Meydanı'nda saat 19. 30'da miting yapacak

YSK kararını verdi

Vatan Partisi Genel Sekreteri Dr. Serhan Bolluk, Yüksek Seçim Kurulu'nun akşam saatlerinde aldığı kararı Ulusal Kanal canlı yayınında anlattı.

Tartışma aynı meydanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da miting yapmak istemesiyle başladı.

Önce Vatan Partisi Adana İl Başkanlığı 7 Mayıs tarihinde Seyhan 1’nci İlçe Seçim Kurulu’na başvurdu, ve Genel Başkan Doğu Perinçek’in katılacağı miting için 29 Mayıs günü Uğur Mumcu Meydanı’nın kendilerine tahsis edilmesini istedi. Adana Valiliği ise 29 Mayıs’ta Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aynı meydanda programı olduğundan bu talebe olumsuz yanıt verdi.

Aynı gün için yapılan iki talep sonrası Adana'daki Uğur Mumcu Meydanı'nda kimin miting yapacağı merak konusuydu. İlçe Seçim Kurulu verdiği kararla Uğur Mumcu Meydanı'nı tüm gün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdi. Ancak Vatan Partisi bunun hukuksuz olduğunu söyleyerek Yüsek Seçim Kurulu'na başvurdu.

İşte YSK Adana'daki meydan kriziyle ilgili son kararı verdi. Buna göre Vatan Partisi 29 Mayıs Cuma günü saat 19.30'da Adana'daki Uğur Mumcu Meydanı'nda miting yapacak.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk Ulusal Kanal canlı yayınında kararı değerlendirdi, "Son 1 haftada yaşadığımız mücadeleyle, neredeyse boğuşa boğuşa geldik buraya kadar, ve sonunda hakkımızı aldık. Adana Uğur Mumcu Meydanı'nda bunu da kutlayacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en çok korktuğu partinin Vatan Partisi olduğunu belirten Bolluk, "Tayyip Erdoğan korkmakta haklı, çünkü onu Yüce Divan'a götürecek olan tek parti Vatan Partisi'dir" diye konuştu.

ulusalkanal.com.tr

# saat kaçta # serhan bolluk