F tipi örgüt LYS sorularını da çalınmış!

2010 SBS’ye ilişkin yürütülen soruşturmada, LYS sınav sorularının sınavdan 4 gün önce ÖSYM Bilgi İşlem Müdürü ile eşi ÖSYM Sınav Komisyonu Üyesinin bilgisayarına yüklendiği tespit edildi

F tipi örgüt LYS sorularını da çalınmış!

2010 SBS sınavını araştıran savcılığın talebi üzerine inceleme yapan TÜBİTAK, Lisans Yerleştirme Sınavı’nda da soruların çalındığını deşifre etti.

Fethullahçı Terör Örgütü, Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlediği Seviye Belirleme Sınavı’nda da soruları çaldı. 2010 KPSS sınavındaki kopya skandalını araştıran savcılık, ÖSYM Araştırma Geliştirme Şube Müdürü Haydar Altunay’ın bilgisayarında soruların olduğunu tespit etti. Soruların 5 Haziran 2010’daki SBS sınavından 20 gün önce gönderildiği ortaya çıktı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu’nda görevli Cumhuriyet Savcısı Yücel Erkman, TÜBİTAK’tan Altunay’ın bilgisayarı ile imajları alınan 16 bilgisayarın harddiskine ilişkin bilirkişi raporu istedi.

2010'DAKİ BÜTÜN SINAVLAR

Hazırlanan raporda çarpıcı tespitler yer aldı. TÜBİTAK raporunda SBS’de kopya skandalı ayrıntılarıyla anlatılırken Lisans Yerleştirme Sınavı’nda da (LYS) soruların çalındığı anlaşıldı. ÖSYM’de Bilgi İşlem Müdürü Mustafa Tütüncü ile eşi ÖSYM Sınav Komisyonu Üyesi Gönül Tütüncü’nün bilgisayarlarında 2010 LYS sınav sorularının sınav tarihinden 4 gün önce yüklendiği tespit edildi. Bilgisayarlardaki verilerin ise geri döndürülemeyecek şekilde silindiği açığa çıktı. Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu’nun 2010’da yürüttüğü soruşturmada, Tütüncü ailesinin mal varlıklarında artış tespit edilmişti. O dönem 3 bin 200 TL maaş alan çiftin 2 lüks daire, 1 villa ve 1 cipi olduğu saptanmıştı. Gönül Tütüncü ve eşi Mustafa Tütüncü’nün adı ilk olarak 2010’da gündeme gelmişti. TSK’ya kurulan kumpaslardan “Kafes” soruşturmasında Tütüncü ailesine ait ses kayıtları iddianameye konulmuştu. F tipi örgüt, böylece “Ergenekon”un sınav sorularına müdahale ettiğini öne sürerek o dönem gündeme gelen “Cemaat soruları sızdırdı” algısını kırmak istemişti. F tipi örgütün 2010’daki KPSS ve SBS sınavlarının dışında YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı), LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı), ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Sınavı), YÖS (Yabancı Öğrenci Sınavı) ve TCS (Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Toplulukları Sınavı) sorularını da çaldığı açığa çıktı.

Sezim Özadalı

Aydınlık

# hırsızlık # lys # SBS