Sabih Kanadoğlu: YSK görevini yerine getiremiyor

VATAN Partisi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki meydan savaşında Seyhan İlçe Seçim Kurulu’ndan çıkan karara Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’ndan tepki geldi.

Sabih Kanadoğlu: YSK görevini yerine getiremiyor

VATAN Partisi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasındaki meydan savaşında Seyhan İlçe Seçim Kurulu’ndan çıkan karara Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu’ndan tepki geldi. Kanadoğlu, başta Erdoğan’ın seçim mitingleri için meydanlara çıkmasının anayasaya aykırı olduğuna dikkat çekerek, “YSK kendi görevini yerine getiremiyorsa İlçe Seçim Kurulu’nun da siyasi bir karar vermesi doğaldır” dedi.

‘TÜRKİYE ARTIK POLİS DEVLETİ’

Kanadoğlu, Adana Uğur Mumcu Meydanı’nın 29 Mayıs Cuma günü için YSK’nın alanı hem Erdoğan’a hem Vatan Partisi’ne tahsis edilmesi yönündeki karara rağmen Seyhan İlçe Seçim Kurulu’nun meydanı Erdoğan’a bırakmasını Aydınlık’a değerlendirdi. Türkiye’nin artık bir anayasal hukuk devleti değil polis devleti haline geldiğini ifade eden Kanadoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın alanlara çıkmasını sert bir dille eleştirdi. Kanadoğlu, YSK’nın kendi gö-revini yerine getiremediğine vurgu yaparak hakim ve siyasi parti mensuplarından oluşan İlçe Seçim Kurulu’nun yanlı bir karar vermesinin normal olduğunu dile getirdi.

Kanadoğlu, “Türkiye artık bir anayasal devlet değildir, hukuk devleti değildir, hatta kanun devleti de değildir. Türkiye artık bir polis devletidir” dedi.

Aydınlık