Milli Savunma Bakanı Akar’dan tezkere açıklaması: "Hazırlıklar tamamlandı, Mehmetçik en kısa sürede Azerbaycan'a gidecek"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan tezkeresi kapsamında Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın hazırlıklarını tamamladığını açıkladı. Akar, en kısa sürede askeri kuvvetlerin Azerbaycan'daki görevlerinin başında olacağını söyledi. Doğu Akdeniz ile ilgili de konuşan Akar, "Türkiye'nin uzattığı dostluk eline karşı Yunanistan en yanlış hareketleri yapıyor" dedi.

Milli Savunma Bakanı Akar’dan tezkere açıklaması: "Hazırlıklar tamamlandı, Mehmetçik en kısa sürede Azerbaycan'a gidecek"

Azerbaycantezkeresinin Meclis'ten geçmesinin arından Türk Ordusu hazırlıklarını tamamladı.

Azerbay tezkeresiyle ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Tezkerenin gereği olarak en kısa sürede Mehmetçik, Azerbaycan'daki görevlerinin başına gidecek. Bununla ilgili olarak da özelikle Kara Kuvvetlerimiz çalışmalarını tamamladı. Onların nakliyesiyle ilgili Hava Kuvvetlerimiz de hazır.” açıklamasında bulundu.

Açıklamayı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptı. Akar, Türk Havacılık ve Uzay Sanayini ziyaretinde konuştu.

Akar, bazı batılı siyasetçilerin "Azerbaycan ordusu Karabağ'ı yaktı, yıktı" söylemlerine de tepki gösterdi.

Bakan Hulusi Akar Doğu Akdeniz'de hidrokarbon çalışmalarının kararlılıkla sürdüğünü ifade etti. Söz konusu çalışmaları tahrik olarak gösteren menin ahlaki değerlerle bağdaşmadığını kaydetti.

“Egemenliği herhangi bir şekilde Yunanistan'a verilmeyen adalarda yaptıkları eylemler tamamen gözardı ediliyor, onun dışında bizim yaptığımız bilimsel, teknik çalışmalar tahrik gibi gösteriliyor. Bu gerçekten yanlış bir yaklaşım, iyi komşuluğa yakışmıyor. Bizim uzattığımız dostluk eline karşı en yanlış hareketleri yapıyorlar.” dedi.

ulusal.com.tr

# Azerbaycan # meclis # tezkere