Momo ile ilgili Aile Bakanlığı harekete geçiyor! Momo oyununa erişim engelleniyor

Çocukları olumsuz yönde etkileyen ve YouTube başlıca olmak üzere video izlerken çocukların karşısına çıkıp görselli olarak talimatlat veren Momo oyunu için Aile Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık tarafından Momo oyununun erişimine engel getirilmesi istendi. Momo ile karşılaşan çocukların psikolojik olarak olumsuz etkilendiği ve problemler yaşadığı belirtildi

Momo ile ilgili Aile Bakanlığı harekete geçiyor! Momo oyununa erişim engelleniyor

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Momo oyununa erişimin engellenmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, bakanlık açıklaması şöyle:

"Momo Challange internet oyunu YouTube veya WhatsApp uygulaması ile ulaşılıyor ve oyuna davet etme ile başlıyor. Kişilerin daveti kabul etmesi halinde oyun rahatsızlık verici mesajlar, şiddet içerikli görseller ve tehditlerle devam ediyor. Son zamanlarda, özellikle sosyal medyada paylaşılan yurtdışı örneği ile birlikte, çocuklara yönelik video içeriklerinin belli zaman dilimlerine Momo karakterinin çocuklara yönelik telkin ve talimatlarla kendilerine nasıl zarar verebileceklerini anlattığı, şiddet içerikli kısa konuşmaların yer aldığı görüntülerin yerleştirildiği ile ilgili şikayetlerin arttığı tespit edildi. Bakanlığımız Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü yetkilileri Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ve Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) ile gerekli görüşmeler yaparak, BTK’dan söz konusu oyununa erişimin engellenmesi yönünde geçtiğimiz günlerde resmi yazı ile talepte bulundu.

Bahse konu içerikle ilgili BTK ile yapılan görüşmede Momo oyunu adıyla bilinen uygulamanın İngilizce olduğu, herhangi bir linkinin olmadığı, oyunun genellikle Uzakdoğu ülkelerinde yaygın olduğu, Türkçe versiyonun bulunmaması nedeniyle Türkiye’de yaygın olmadığı yönünde bilgi alındı. Konu yakından takibe alındı."

ulusal.com.tr

# Aile Bakanlığı # momo