Milli Eğitim'den skandal yasak!

Mili Eğitim Bakanlığı'nın okullarda uyuşturucu madde kullanımı konusunda araştırma yapılmasını yasakladığı ortaya çıktı.

Milli Eğitim'den skandal yasak!

MHP Tokat milletvekili Reşat Doğru ‘’ Büyük tehdide rağmen, okullarımızda uyuşturucu ve madde kullanımı konusunda araştırma yapılmamaktadır. Avrupa da uygulanan ve ülkemizde uygulanması istenen ESPAD (Avrupa Gençlerde Madde Kullanımı Değerlendirme Projesi) Millî Eğitim Bakanlığı izin vermediğinden dolayı yapılamamıştır. Okullarımızda gençler arasında istatistiki genel bilgiler 2003 yılına dayanmaktadır’’ dedi.

Doğru ve 20 arkadaşı bu konuda TBMM’ye bir Meclis Araştırma önergesi de verdi. Önergede ‘’Ülkemizde uyuşturucu kullanma yaşı 11 yaşına yani ilköğretim çocuklarına kadar yaygınlaşmıştır. Okullarımızda uyuşturucu kullanma ve madde bağımlılığı durumunun tespiti ve alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi gerekmektedir’’ denildi ve şu görüşlere yer verildi:

‘’Uyuşturucu kullanma ve madde bağımlılığı yaşının sürekli olarak aşağıya doğru düşmesi, genç bir nüfusa sahip olan ülkemiz açısından önemlidir. 2008 yılında, Türk Psikoloji Derneği tarafından, ülkemizde yapılan araştırmada, 15-24 yaş grubunda 7.681 kişide yapılan incelemede; yüzde 27,4’ü ilk defa 14 yaşında başlamak üzere düzenli sigara kullandığını, yüzde 9,2’si ilk defa 17 yaşında olmak üzere alkol kullandığını, yüzde 2,9’u da arkadaşlarından en az birinin madde kullandığını ifade etmişlerdir. Bu büyük tehdide rağmen, okullarımızda uyuşturucu ve madde kullanımı konusunda araştırma yapılmamaktadır. Okul çağındaki gençlerimizde, uyuşturucu kullanma ve madde bağımlılığına ilişkin verilerin elde edilmesi ve alınabilecek önlemlerin tespiti son derece önemlidir’’ (Sözcü)

# milli eğitim bakanlığı