Veterinerlerden "ek tedbir" çağrısı

Kurban bayramında alınacak önlemlere ilişkin veterinerlerden "ek tedbir" çağrısı geldi. Veteriner hekimler, il ve ilçelerde oluşturulan kurban komisyonlarında ve il pandemi kurullarında yer almayı talep ediyor. Ayrıca kentler arasında hayvan nakleden kişilerin de sağlık kontrollerinden geçirilmesini istiyorlar.

Veterinerlerden "ek tedbir" çağrısı

Kurban Bayramı öncesi öneriler sundular. Vatandaşları uyardılar.

Kurban Bayramı, 31 Temmuz’da başlayacak, 3 Ağustos’ta sona erecek. Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı, hayvan pazarlarında alınacak önlemleri açıklamıştı.

Kentler ve ilçelerde Kurban Hizmetleri Komisyonları çalışıyor. Belediye ve Türkiye Diyanet Vakfı temsilcileri komisyonda yer alıyor. Veteriner hekimler, hem il pandemi kurulları hem de kurban komisyonlarında yer almayı talep ediyor.

Türk Veteriner Hekimleri Birliği Başkanı Ali Eroğlu, hayvan pazarlarında alınması gereken ek önlemleri sıraladı. Eroğlu, iller arasında hayvan nakilleri yapacak kişilerin pazara girerken sağlık kontrolünden geçmesi gerektiğini belirtti.

Eroğlu, ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı’nın vekâlet yoluyla kurban kesimi ve yurt dışına kurban dağıtımı uygulamasına da değindi.

Öte yandan Ali Eroğlu, hayvan pazarlarında önceki yıllarda veterinerlere yönelik şiddet yaşandığını da ifade etti. Eroğlu, vatandaşları şiddet uygulamamaları için uyardı.

ulusal.com.tr

# Kurban Bayramı # veteriner