Bakan Varank açıkladı! 11 Mayıs itibariyle başlıyor

Salgın nedeniyle üretime ara veren binlerce metal işçisi iş başı yapıyor. Önlemler kapsamında fabrika giriş- çıkışlarında işçilerin ateşi ölçülecek. İşçi sağlığı açısından bir risk oluşması halinde ise Türk Metal üretimi durduracak. Sektör için bakanlıktan da önemli bir açıklama geldi. Sanayi Bakanı Varank, “Tüm otomotiv sektörü 11 Mayıs’ta faaliyete geçecek” dedi.

Bakan Varank açıkladı! 11 Mayıs itibariyle başlıyor

Önlemler alındı, üretim yeniden başlayacak.

Türk Metal Sendikası’nda örgütlü binlerce metal işçisi yeni tip koronavirüs nedeniyle 20 Mart’ta üretime ara vermişti. Bu iş yerlerindeki emekçilerin büyük bölümü salgın nedeniyle kısa çalışma ödeneğine de başvurdu.

Bir aylık aranın ardından ilk iş başını Reno işçileri yaptı, Tofaş ve Ford fabrikalarında çalışan işçiler ise 6 Mayıs Çarşamba günü üretime devam edecek.

27 Nisan’da iş başı yapan yaklaşık 3 bin Reno işçisi için fabrikada önlemler artırılmıştı. Aynı önlemlerin Tofaş ve Ford işçileri için de alınacağı öğrenildi. Bu kapsamda 3 vardiya olan üretim 2’ye düşürülecek. Virüs nedeniyle fabrika giriş ve çıkışlarında işçilerin ateşleri ölçülecek, maske ve eldiven dağıtımı yapılacak.

Önlemler kapsamında mesaiye başlamadan fabrika girişinde parmak okutan işçilere manyetik kartlar da dağıtılacak.

Ayrıca Türk Metal Sendikası’nın alınan bu önlemleri kontrol edeceği, işçi sağlığı açısından bir risk oluşması halinde sendikanın üretimi durduracağı öğrenildi.

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, sektörle ilgili önemli bir açıklama yaptı. Varank, “11 Mayıs itibari ile tüm otomotiv ana fabrikaları tekrar faaliyete başyacak” dedi.

ulusal.com.tr

# ankara # kocaeli # laboratuvar # 11 mayıs