Fransa İngiltere arasında göçmen botu battı: 27 kişi öldü

Fransa'dan İngiltere'ye geçmeye çalışan göçmenlerin botu alabora oldu. Olayda 27 göçmen hayatını kaybetti. Kurtarılan 2 kişi ise tedavi için hastaneye kaldırıldı.

Fransa İngiltere arasında göçmen botu battı: 27 kişi öldü

Fransa'dan Manş Denizi üzerinden İngiltere'ye geçmeye çalışıyorlardı. Bir anda tekneleri battı. 27 göçmen canından oldu.

Manş Denizi'nden İngiltere'ye doğru hareket eden bir göçmen botu Fransa'nın Calais kenti yakınlarında alabora oldu.

Göçmen botunun batması sonucu ilk olarak 31 kişinin yaşamını yitirdiği duyurulsa da, Fransız yetkililer toplam ölü sayısını 27 olarak düzeltti. 2 kişi kurtarılarak hastaneye kaldırıldı.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, yaptığı açıklamada, Avrupa Birliği'ni "göç sorununa" ilişkin acil toplantı yapmaya çağırdı.

AB Sınır Güvenliği Ajansı Frontex'in imkanlarının derhal güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Macron, "Fransa, Manş Denizi'nin mezarlığa dönüşmesine izin vermeyecek." ifadelerini kullandı.

Fransız yetkililerin verilerine göre, bu yılın başından bu yana 31 bin 500 düzensiz göçmen Fransa'dan İngiltere'ye geçmeye çalıştı ve 7 bin 800 düzensiz göçmen Manş Denizi'nde kurtarıldı.

# ingiltere # göçmen # fransa # Emmanuel Macron # göçmen krizi # manş denizi # Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron # Calais # göçmen botu