Ali Tatar anıldı

Kumpas şehidi Yarbay Ali Tatar ölümünün 6’ncı yılında mezarı başında anıldı. Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, "Bu iftiraları atanlar yerin dibine de girse yine bizimle yüzleşecekler. Hesap verecekler" dedi.

Ali Tatar anıldı

Kumpas şehidi YarbayAli Tatar ölümünün 6’ncı yılında Karşıyaka Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Yarbay Ali Tatar, Amirallere Suikast Davası nedeniyle 10 gün tutuklu kalıp serbest bırakıldıktan sonra hakkında yeniden yakalama kararı çıkınca başına tek el ateş ederek intihar etmişti.

Anma törenine Ali Tatar’ın ailesinin yanı sıra, CHP İstanbul Milletvekili Dursun Çiçek, eski MHP milletvekili emekli Korgeneral Engin Alan, kumpas davalarına tepki göstermek için Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan istifa eden emekli Koramiral Atilla Kezek, emekli Tümgeneral Naci Beştepe, gaziler, Murat Özenalp’in eşi Sema Özenalp, Cem Aziz Çakmak’ın eşi Sevgi Çakmak, Behçet Oktay’ın kardeşi Şule Oktay ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anma töreninde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşan Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, "Ali’nin emanet ettiği davanın peşini bırakmayacağız" dedi.

Gerçeklerin ortaya çıktığını belirten Tatar, “Elbette devran dönecekti. Kurulan tuzaklar, söylenen yalanlar, atılan iftiralar, sahtekarlıklar bir bir ortaya çıkıyor” diye konuştu.

Anma törenine katılanlar daha sonra emekli Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp’in mezarını da ziyaret ettiler.

HABER: SABRİ KARA

FOTOĞRAF: OLCAY KABAKTEPE

ulusalkanal.com.tr

# ali tatar # yarbay