CHP il binası işgal edildi

Tazminatları ödenmeyen Sarıyer Belediyesi taşeron işçileri, CHP'nin Levent'teki İstanbul İl Binası'nı işgal etti. İşçiler bir süre bina içinde sloganlar attıktan sonra kapıları zincirledi. İşgal gece yarısı, paraların ödenmesiyle son buldu.

Sarıyer Belediyesi, 16 taşeron işçisini işten çıkardı ancak 6 ay boyunca işçilerin tazminatları ödemedi.

İşçiler ayladır haklarını almak için uğraştı, sonuç alamayınca çare olarak CHP'nin Levent'teki İstanbul İl Binasını işgal etti.

Binayı işgal eden işçiler, giriş kapısı önünde oturma eylemine başladı.

CHP'li Sarıyer Belediyesi ve İl Başkanlığı ile görüşme talep eden işçiler daha fazla dayanamayıp bina kapısını içeriden zincirledi. CHP İl Başkanı Murat Karayalçın da bu sırada içerideydi.

Sarıyer Belediyesi işçileri ile daha önce yapılan görüşmede, tazminatların 27 Ocak'ta ödenmesi ve işçilerin yeniden işe başlaması tutanakla imzalanmıştı.

İşçiler, tazminatlarını alana kadar işgali sonlandırmayacaklarını duyurdu. Krizin çözümü için Karayalçın ve ekibi toplantı yaptı. Bekleyiş saatlerce sürdü.

Saatler gece yarısını gösteriyordu ki, işçilerin tazminatlarının ödeneceği söylendi. Ardından 16 işçiye, 86 bin lira ödeme yapıldı.

Paralarını alan işçiler, işgali durdurdu.

Yazılı bir açıklama yapan İl Başkanı Murat Karayalçın, "partinin işgal edilmediğini, taşeron firma ile işçiler arasındaki görüşmelerin il binasında yürütüldüğünü" söyledi.

HABER-KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

# chp # Levent # il binası # Sarıyer Belediyesi # murat karayalçın