G7 zirvesi başladı!

Sanayileşmiş ülkelerin oluşturduğu G7 grubunun iki günlük zirvesi Almanya’da başladı. Zirveye, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun gibi isimlerin de davet edildi. Gündemde nükleer müzakereler, IŞİD’e yönelik operasyonlar ve Ukrayna’daki iç karışıklıklar vardı.

G7 zirvesi başladı!

Sanayileşmiş 7 ülkenin devlet ve hükümet başkanlarının katıldığı G7 grubunun iki günlük zirvesi Almanya’nın ev sahipliğinde başladı.

Almanya’nın Krün şehrindeki Elmau Sarayı’nda düzenlenen toplantıya G7 ülkeleri dışında Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Donald Tusk da katıldı.

Zirveye ayrıca Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, IMF Başkanı Christine Lagarde, Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim de davet edildi.

Toplantıda dünyadaki ekonomik sorunların yanında dış politika, güvenlik, kalkınma ve enerji konuları konuşulacak.

Zirvede ayrıca Ukrayna’daki iç karışıklıklar, IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlar ve İran’la yapılan nükleer müzakerelerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Öte yandan G7’yi “Durdurun Grubu”nun öncülüğünde toplanan yaklaşık 7 bin kişi G7 liderler zirvesini protesto etti. Polisin cop ve biber gazıyla müdahalesi sonucu bazı göstericiler yaralandı.

G7 ülkeleri arasında ABD, İngiltere, Japonya, Fransa, İtalya, Kanada ve Almanya bulunuyor.

ulusalkanal.com.tr

# g7 # g7 zirvesi # g7 ülkeleri