Başkanlık emekçinin düşmanı

Türkiye Barolar Birliği’nde “Başkanlık Sistemlerinde Emeğin Hukuku” adlı panel düzenlendi. Çalışma hayatı uzmanlarının katıldığı panelde, getirilmek istenen başkanlık sisteminde, işçinin var olan haklarının tamamen kaybolacağı vurgulandı.

Türkiye Barolar Birliği Emek Komisyonu toplandı. “Başkanlık Sistemlerinde Emeğin Hukuku” adlı bir panelde emekçilerin hakları masaya yatırıldı.

Avukat Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi Salonu’ndaki panelin açılış konuşmasını Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Kürşat Karacabey yaptı.

Karacabey, AKP tarafından getirilmek istenen başkanlık sistemiyle işçinin haklarını tamamen kaybolacağını vurguladı.

Çalışma hayatı uzmanlarının söz aldığı panelin Oturum Başkanlığı’nı Baronun Emek Komisyonu Başkanı Avukat Ali Çetin Aygün’ün yaptı.

Panele, İstanbul Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Profesör Doktor Nizamettin Aydın, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nden Profesör Doktor Aziz Konukman, Girne Amerikan Üniversitesi’nden Yardımcı Doçent Doktor Engin Ünsal ve Planlama Uzmanı Yalın Kılıç konuşmacı olarak katıldı.

Çalışma hayatının emekçiler üzerindeki etkilerinin değerlendirildiği toplantıda, başkanlık sisteminin ekonomiye ve çalışma hayatına etkileri ele alındı. Başkanlık sistemi gelmesi durumunda çalışma hayatının olumsuz etkileneceği vurgulandı.

HABER-KAMERA: TANSEV KARA

ulusalkanal.com.tr

# başkanlık # başkanlık sistemi # tbb # emekçi