Terörden arındırılan Sur'da paraşütler yükseliyor

Silah ve patlama seslerinin yükseldiği Diyarbakır’ın Sur ilçesinde artık yamaç paraşütleri yükseliyor. Teröristlerden temizlenen ilçede artık huzur ve güven ortamı hakim. Öyle ki, başta üniversiteliler olmak üzere meraklıları için Sur, yamaç paraşütü merkezi haline geldi.

Çok değil daha geçen yıl işte görüntülerdeki bölgede silah ve patlama sesleri yükseliyordu. Bugünlerde ise yamaç paraşütleri süzülüyor.

Vatan savaşındaki Mehmetçik, polis ve güvenlik korucularınının bölgedeki operasyonları sonrası Diyarbakır’da artık huzur ve güven ortamı sağlandı.

Teröristlerden arındırılan Sur ilçesi artık yamaç paraşütü merkezi oldu.

Kırklar Dağı, tarihi Diyarbakır surları ile 8 bin yıllık geçmişi bulunan Hevsel Bahçeleri’ne hakim konumda. Gençler işte burada bir araya geliyor, uçuş sırasında eşsiz manzaranın tadını çıkartıyor.

Dicle Üniversitesi Havacılık Kulübü üyesi gençler yamaç paraşütüyle deyim yerindeyse bölgenin güzelliklerini yeniden keşfediyor. Yamaç paraşütü yapmak isteyen herkesi de Diyarbakır’a bekliyorlar.

Herkese yamaç paraşütü ile ilgilenmelerini tavsiye ederken gençler, bu sporun önemli merkezlerinden birinin de Diyarbakır olduğu görüşünde.

# diyarbakır # paraşüt # Sur