İran Dışişleri Bakanı Zarif: Esad ile uzun bir görüşme yaptım, raporunu Erdoğan'a sunacağım

Şam'dan Ankara'ya gelen İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suriye raporu sundu. Dosyaları elden teslim eden Zarif, raporun Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile yaptığı görüşmeye ilişkin olduğunu söyledi. İranlı bakan, Türk mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile de görüştü. Görüşme sonrası yapılan ortak açıklamada Amerika'nın hukuk dışı adımlarına karşı birlik mesajı verildi

Şam'da Suriye lideri Esad ile görüştü. 24 saat geçmeden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ziyaret etti. İranlı bakanın çantasında Esad ile görüşme raporu vardı.

Şam'da bazı temaslarda bulunan İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, ardından da üst düzey görüşmeler yapmak üzere Ankara'ya geldi.

Zarif'in ilk durağı Dışişleri Bakanlığı Resmi konutu oldu. Burada önce mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile baş başa görüştü. Ardından iki isim kameralar karşısına geçti.

İki bakan başta İran'a yönelik yaptırım ve Devrim Muhafızları konusu olmak üzere Amerika'nın bölgede hukuksuz adımlar attığını vurguladı.

Çavuşoğlu ve Zarif'in gündeminde Suriye de vardı. Astana sürecinin önemi vurgulandı.

Zarif konuşmasını Türkiye'ye gelmeden önce Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile yaptığı görüşmeye getirdi. Esad ile uzun uzun görüştüklerini belirten Zarif, Suriye temaslarına ilişkin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a bir rapor sunacağını açıkladı.

Zarif bu açıklamasının ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı'na geçti. Esad ile yaptığı görüşmeye ilişkin raporu bizzat kendisi Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a teslim etti. İkilinin görüşmesi 1 saat 10 dakika sürdü.

ulusal.com.tr

# erdoğan # iran # suriye # esad # cevad zarif