Mısır'dan ambargo

Mısır, diplomatlarının Türkiye ziyaretlerini yasakladı. AKP ile ilişkilere ambargo konuldu. Mısır'da yayınlanan El Gornal gazetesi, AKP'nin Müslüman Kardeşler'e verdiği desteği Amerika ve İsrail'in istihbarat örgütü MOSSAD'ın düzenlediğini yazdı.

Mısır Bakanlar Kurulu, AKP ile diplomatik ilişkilerde ambargo kararı aldı. Karar uyarınca Mısır'lı diplomat ve bakanların Türkiye ziyareti yasaklandı.

Karar hemen uygulamaya geçti. Çevre Bakanı Leyla İskender, İstanbul ziyaretini iptal etti. İskender, "Mısır gibi büyük bir ülkenin içişlerine karışamayacağını kabul edene değin Türkiye’ye gitmeyeceğim" dedi.

Öte yandan Mısır’da Türk ürünlerine karşı boykot çağrıları yapılıyor. İskenderiye yakınındaki Dakahliye bölgesi Ticaret Odası Başkanı Mithat El Fayumi, tüm ticaret odalarını boykota çağırdı. Fayumi gerekçe olarak AKP’nin Müslüman Kardeşler'e desteğini sundu.

El Gornal Gazetesi Erdoğan'ın Müslüman Kardeşler'e desteğini Amerika ve Mossad'ın örgütlediğini yazdı. Gazeteye göre, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Mısır’daki organizasyonlar arasında eşgüdümü sağlıyor, Ankara ve İstanbul’da İhvan toplantıları örgütlüyor ve maddi destek sağlıyor.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # mısır # erdoğan # ambargo # boykot # Sisi # mursi # Rabia