Bakan Akar'dan Karadeniz vurgusu: ''Karadeniz'deki faaliyetlerimizi Montrö'nün çizdiği çerçevede yürütüyoruz''

Kiev'de, Ukrayna-Türkiye Dışişleri ve Savunma Bakanlarının katılımı ile toplantı düzenlendi. Milli Savunma Bakanı Akar, yaptığı açıklamada Karadeniz'e ilişkin kritik mesajlar verdi. Akar Karadeniz'de barış ve istikrara vurgu yaparak, "gerilime meydan vermemek için tedbirleri alıyoruz" dedi. ''Montrö'' vurgusu yaptı.

Bakan Akar'dan Karadeniz vurgusu: ''Karadeniz'deki faaliyetlerimizi Montrö'nün çizdiği çerçevede yürütüyoruz''

Kiev'de, Ukrayna-Türkiye Dışişleri ve Savunma Bakanlarının katılımı ile toplantı düzenlendi. Milli Savunma Bakanı Akar, yaptığı açıklamada Karadeniz'e ilişkin kritik mesajlar verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ukrayna-Türkiye Dışişleri ve Savunma Bakanları toplantısı kapsamında Kiev'e gitti.

Hulusi Akar burada, NATO'nun gözünü diktiği Karadeniz'le ilgili kararlı mesajlar verdi. Akar, Montrö Sözleşmesi'nin altını çizdi. ''Barış ve istikrar'' dedi.

Toplantının ardından heyet kameralar karşısına geçen Milli Savunma Bakanı yaptığı açıklamada, Karadeniz'deki barış ve istikrarın önemine vurgu yaptı.

Bakan Akar, ''Karadeniz'deki mevcut durumun, barış ve istikrarın çok önemli olduğunun farkındayız. Bu konuda çok dikkatli ve hassas davrandığımızı herkesin bilmesini istiyoruz'' dedi.

Hulusi Akar, gerilimi önlemek için tedbirlerin alındığını vurguladı. Montrö Boğazlar Sözleşmesi'ne işaret ederek, ''Karadeniz'deki faaliyetlerimizi Montrö'nün çizdiği çerçevede yürütüyoruz. Bunun da hem ülkelerimiz hem de Karadeniz'e kıyıdaş ülkeler için çok önemli olduğunun altını çizmek istiyorum'' açıklamasında bulundu.

Atlantik Cephesi, Karadeniz'de Türkiye ile Rusya'yı karşı karşıya getirmeye çalışıyor. NATO'dan son yapılan açıklamada, Karadeniz'in stratejik bir önemi olduğu ifade edilmiş, bölgede kara, deniz ve hava unsurlarının güçlendirileceği belirtilmişti.

Yapılan açıklamada ayrıca, Ukrayna ve Gürcistan'ı desteklemeye devam edileceği de vurgulanmıştı.

# türkiye # rusya # hulusi akar # milli savunma bakanı # karadeniz # nato # Barış # Atlantik Cephesi