İran'da Kovid-19'la mücadelede bölgesel renk uygulaması

Koronavirüs salgınında en çok etkilenen ülkeler arasında yer alan İran, salgınla mücadelede bölgesel renk uygulamasına geçiyor. İki hafta üst üste yeni vaka görülmeyen ve ölüm olmayan bölgeler beyaz bölge ilan edilecek. Diğer bölgeler de vaka sayısına göre sarı ve kırmızı bölgelere ayrılacak.

İran'da Kovid-19'la mücadelede bölgesel renk uygulaması

Koronavirüs salgınından ağır şekilde etkilenen İran'da bölgesel renk uygulamasına geçiliyor. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, salgınla mücadele kapsamında sosyal sınırlamaların uygulanmasıyla ilgili "beyaz", "sarı" ve "kırmızı" bölge uygulamasına geçileceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Ruhani, uygulamyaı başkent Tahran'da düzenlenen ve başkanlık ettiği "Koronavirüs ile Ulusal Mücadele Kurulu Toplantısı"nda duyurdu.

Ruhani, salgınla mücadelede getirilen sınırlamaların bölgesel riske göre değerlendirileceğini açıkladı. Örneğin iki hafta üst üste yeni vaka görülmeyen, koronavirüs nedeniyle ölüm olmayan bölgeleri Sağlık Bakanlığı beyaz bölge ilan edebilecek. Diğer bölgeleri de sarı veya kırmızı olarak sınıflandıracak.

Ülkede bir süredir kapalı olan ibadethanelerin durumunun bu çerçevede ele alındığını dile getiren Ruhani, beyaz ilan edilen bölgelerde sosyal mesafeye uyulması kaydıyla ibadethanelerin açılabileceğini söyledi.

İran'da koronavirüs kaynaklı can kaybı 5 bin 650'ye, vaka sayısı ise 89 bin 328'e ulaştı.

ulusal.com.tr

# iran # koronavirüs # Kovid19 # hasan Ruhani