Velayeti'den ABD'ye uyarı: İdlib'den sonra Suriye ordusu ile Fırat'ın doğusuna gireceğiz

Fırat'ın Doğusu için stratejik iş birliği zamanı... Bölge ülkeleriyle kurulacak diyolog sonrası önce İdlib sorunu daha sonrada Fırat'ın Doğusundaki PKK'nın kökü kazınabilir. Bunun ön koşulu da Türkiye, İran, Irak ve Suriye İran'ın aynı masada yer alması. Bu sürece giden yolda İran dini lideri Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti önemli bir çıkış yaptı. Velayeti, İdlib'den sonra Fırat'ın doğusunda Amerikan güçleri ve PYD varlığının hedefte olduğunu açıkladı.

Velayeti'den ABD'ye uyarı: İdlib'den sonra Suriye ordusu ile Fırat'ın doğusuna gireceğiz

İdlib'teki terör örgütlerinin yok edilmesi Suriye için Fıratın doğusundaki terör varlığının ortadan kaldırılması ise Türkiye için birinci stratejik öncelik.

Fırat'ın Doğusu için stratejik iş birliği için gerekli adımların atılması İdlib'teki düğümü de çözecek yegane anahtar.

İdilib'deki sorunun çözümü, yeniden Astana sürecinin ayağa kaldırılması, bölgesel diyolog PKK'nın Fırat'ın Doğusunda bitirilmesi için şart. Bunun için de Türkiye, İran, Suriye ve Irak'ın aynı masada oturup anlaşması gerekiyor.

İran dini lideri Ali Hamaney'in Uluslararası İlişkiler Danışmanı Ali Ekber Velayeti'den geldi.

Tahran'da basın toplantısında konuşan, Velayeti, Suriye'de İdlib'den sonraki hedefin Ameriklan güçleri ve PYD olduğunu açıkladı.

Velayeti, ABD'nin Irak'ta kalma şansının olmadığını ve bu ülkeyi terk etmek zorunda kalacağını söyledi. Zira, Irak Meclisi geçen aylarda ADB askerlerinin ülkeyi terk etmesi için karar almıştı.

İran Meclisi'nde de kahrolsun Amerika sloganları atılmıştı.

İdlib'de saha sıcak. Suriye ordusu stratejik noktalara hızla ilerliyor.

İdlib'in içinden geçen M-4 ve M-5 yolları kritik. Suriye ordusu noktaları almak için operasyonları yoğunlaştırdı.

ulusal.com.tr

# abd # Velayet