Erdoğan'ın bir iddiası daha yalan çıktı

Başbakan Erdoğan'ın Haziran direnişçilerine "Camide bira içtiler" iftirasının ardından "Başörtülü kardeşime saldırdılar" iddiası da yalan çıktı. Polis yemedi içmedi, bölgedeki bütün baz kayıtlarını inceledi. O sırada Kabataş'ta bulunan bütün yurttaşlar ifadeye çağrıldı. Kamera görüntüleri incelendi. Ancak türbanlı kadına böyle bir saldırının olmadığı ortaya çıktı.

Ve yalan belgelendi. Başbakan Erdoğan'ın Gezi direnişçilerine "başörtülü kardeşime saldırdılar" suçlaması gerçekdışı çıktı. O anlara ilişkin kamera görüntüleri ve polis araştırması Erdoğan'ı yalanladı.

AKP'li Bahçelievler Belediye Başkanı'nın gelini Zehra Develioğlu'nun iddiası çok ağırdı. Kabataş'ta belden yukarısı çıplak, siyah deri eldiven giyen ve başında bandana bulunan eylemciler tarafından dövüldüğünü ileri sürdü. Hatta yere düştüğünü ve göstericilerin üzerine idrarını yaptığını bile iddia etti.

Polis incelemesinde, Başbakan Erdoğan'ın diline doladığı bu iddiaların hepsi yalan çıktı. Kamera kayıtlarında, o kadının eşini beklediği ve hiçbir olağanüstü durum yaşanmadığı tespit edildi. O sırada yanından iki grup eylemci geçiyor ancak gençler kadının anlattığı gibi bir saldırıda bulunmuyordu. Bununla yetinilmedi.

Polis çok ayrıntılı bir araştırma yaptı. Kabataş bölgesindeki 73 güvenlik kamerası tek tek incelendi. Bölgedeki baz kayıtları alındı, o an Kabataş'ta olduğu tespit edilen kişiler tek tek ifadeye çağrıldı. Bölgedeki büfeciler ve taksicilerin ifadeleri alındı. Hatta ifadeye gelenler teşhis için şikayetçi Zehra Develioğlu'na gösterildi.

Ancak bu ayrıntılı soruşturma sonucunda tek bir kişi bile ortaya çıkmadı.

ulusalkanal.com.tr

# polis # erdoğan # yalan # iftira # Haziran Direnişi