İBB AB'den 3 milyon avro hibe alacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Avrupa Birliği arasında, sürdürülebilir enerjinin geliştirilmesi kapsamında anlaşma imzalandı. Proje kapsamında, İBB'ye projelerin geliştirilmesi için danışmanlık hizmeti sağlanacak. AB, aynı zamanda İBB'ye 3 milyon avro hibe desteği yapacak.

İBB AB'den 3 milyon avro hibe alacak

İBB ile ABsürdürülebilir enerji kullanımı ve geliştirilmesi kapsamındaki projeye imza attı.

İBB'nin 2021 Mayıs'ında "Enerji Dönüşümü İçin Avrupa Birliği: Batı Balkanlar ve Türkiye'de Belediye Başkanları" projesine yaptığı başvuruya AB'den hızlı yanıt geldi.

Proje ile birlikte İBB, AB'den 3 milyon avrohibe desteği ve danışmanlık hizmeti alacak.

AB'ni temsilen imza törenine katılan Merkezi Proje Yönetimi Ajansı Direktör Yardımcısı Litvanyalı Jürate Lepardinien, tören sonrası görüşlerini paylaştı.

Lepardinien, ''İş birliğimiz ile birlikle çok önemli adımlar atacağımıza inanıyoruz. Hem bizim tarafımızdan hem de sizin tarafınızdan gelecek olan fikirlerle İBB çok önemli projelere liderlik etmiş olacak'' dedi.

Atılan imzaların ardından, İBB Dış İlişkiler Daire Başkanı Mehmet Alkanalka, proje hakkında bilgiler aktardı. Alkanalka, "Bu proje ile çağımızın ve geleceğimizin en büyük problemi olan küresel ısınmaya karşı mücadelede İBB, artık somut bir eylem planına sahip olacak" dedi.

# istanbul büyükşehir belediyesi # ibb # avrupa birliği # ab # avro # hibe