Türkiye'ye yaptırım tehdidi

25 Mart'ta başlayacak Avrupa Birliği Liderler Zirvesi öncesinde, Avrupa'dan Türkiye'ye yine tehdit mesajları geldi. HDP hakkında kapatma davası ve İstanbul Sözleşmesi'nin feshiyle ilgili konuşan Avrupa Birliği Yüksek Temsilcisi Joseph Borrel, bu tür adımların Türkiye'yi Avrupa yolundan çıkardığını söyledi, ''Tüm seçenekler masada'' dedi. Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO toplantısı için gittiği Brüksel'de AB Yüksek Temsilci ile görüştü.

Türkiye'ye yaptırım tehdidi

Türk yargısının, terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin kapatılması için harekete geçmesi ve İstanbul Sözleşmesi’nin feshi Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’yı rahatsız etti.

ABD Başkanı Joe Biden ve Dışişleri Bakanı Antony Blinken'ın Türkiye'yi hedef alan peş peşe açıklamalarının ardından Avrupa Birliği'nden yaptırım tehdidi geldi.

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, HDP'ye açılan kapatma davası ve İstanbul Sözleşmesi'nin feshi nedeniyle Türkiye’yi “güçlü şekilde” kınadıklarını söyledi, “Bu tür gelişmeler Türkiye'yi Avrupa yolundan uzaklaştırıyor” dedi.

Türkiye’deki iç gelişmelerin Avrupa açısından ciddi endişe kaynağı olduğunu söyleyen Borrell, 25-26 Mart tarihlerinde yapılacak Liderler zirvesinde, en önemli konulardan birinin Türkiye olacağını belirtti. Borrell, “Tüm seçenekler masada” diyerek, yaptırım tehdidinde bulundu.

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO toplantısı için gittiği Brüksel'de AB Yüksek Temsilci Josep Borrell ile görüştü.

Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, görüşmede, Suriye, Afganistan ve Libya dahil bölgesel konuları ele aldıklarını söyledi. "Pozitif gündemi devam ettirmek için birlikte çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu-Borrell görüşmesinde ayrıca, gümrük Birliği'nin güncellenmesi, vize serbestisi, düzensiz göç ve terörle mücadele konuları da gündeme geldi.

# abd # türkiye # hdp # terör # terörle mücadele # Mevlüt Çavuşoğlu # hdp kapatılsın # nato # avrupa birliği # brüksel # Biden # abd biden # joe biden # yaptırım # çavuşoğlu # İstanbul Sözleşmesi # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # ABD Başkanı Joe Biden # Türkiye İstanbul Sözleşmesi # Gümrük Birliği # Josep Borrell # vize serbestisi # liderler zirvesi # Borrell # blinken # düzensiz göç # Türkiyeye yaptırım # ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken # Avrupa Birliği Liderler Zirvesi # yaptırım tehdidi