Ayasofya Camisi ibadete açılıyor

Ayasofya, cuma namazı ile beraber bugün ibadete açılıyor. Açılış için bir dizi önlem alınırken, hazırlıklar da tamamlandı.11 kontrol noktasından geçen vatandaşların içeriye girişleri saat 10. 00 itibariyle başladı. Tedbirler kapsamında bölgede 21 bin polis ve 736 sağlık personeli görev yapıyor. Girişlerde maskesi olmayanlara da maske dağıtıldı.

Ayasofya Camisi ibadete açılıyor

Ayasofya'da kılınacak cuma namazı için bütün hazırlıklar tamamlandı. Camiye, yeni adı olan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi tabelası asıldı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın kıldırıcağı namaza bin ile bin 500 kişinin katılması bekleniyor. Kalabalığa karşı birçok Kovid-19 tedbiri alındı.

Yaklaşık bir buçuk milyon metrekarelik bölgede güvenlik önlemi alınarak, bir çok noktaya güvenlik bariyeri yerleştirildi. Tedbirler kapsamında 21 bin polis, Ayasofya ve çevresinde görev alıyor.

Namaz kılınacak alanlara Beyazıt Meydanı, Sirkeci ve Çatladıkapı'dan oluşan 3 ana istikametten gidilecek. Namaz alanlarına girişler, 11 ayrı kontrol noktasında polislerce arama yapıldıktan sonra sağlanacak.

Yine bölgede 17 sağlık noktası oluşturuldu. Sağlık noktalarında 736 sağlık çalışanı görev alıyor. Ayrıca bir deniz ambulansı, bir hava ambulansı olmak üzerine 101 ambulans bölgede hazır bekliyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, salgın boyunca toplanacak en büyük kalabalığın Ayasofya'da olacağını belirtirken mesafe ve maske uyarısında bulundu.

TAYYİP ERDOĞAN AYASOFYA'DA

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 86 yıl sonra ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne geldi.

Kısıklı'daki konutundan ayrılan Erdoğan, saat 12.00 sularında Ayasofya Meydanı'na geldi. Namaz kılmak için meydanları dolduranlar Erdoğan'ın gelişiyle sloganlar attı.

Alkış ve sevgi gösteriyle karşılanan Erdoğan'a İletişim Başkanı Fahrettin Altun eşlik etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın karşıladığı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerifi'ne girdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan programda Kur'an-ı Kerim okudu.

ulusal.com.tr

# ayasofya