Soruşturmanın asıl adresini istifa eden bakan açıklamıştı

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nun yıl dönümünde CHP Antalya İl Örgütü protesto eylemi yaptı.

Soruşturmanın asıl adresini istifa eden bakan açıklamıştı

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonu'nun yıl dönümünde CHP Antalya İl Örgütü protesto eylemi yaptı. Attalos Heykeli önünde bir araya gelen CHP'liler 'ihtiyaç sahiplerine gönderiyoruz' diyerek sahte dolarları hem gökyüzüne fırlattı hem de ayakkabı kutularına doldurdu. CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı burada yaptığı açıklamada, operasyon, tape kayıtlarıyla ortaya çıkan ve sonrasında yaşanılanları hatırlattı, istifa eden 4 Bakandan birinin istifasının ardından yaptığı açıklamada, "Eğer ben istifa ediyorsam, Başbakanın da etmesi gerekir" sözlerini, "Yapılan soruşturmanın esasen gerçek adresi Bakan tarafından ifade edilmiş oldu" diyerek yorumladı.

Asrın yolsuzluğu olarak nitelendirilen ve bu kapsamda gerçekleşen rüşvet ve yolsuzluk operasyonunun yıl dönümünde CHP Antalya İl Örgütü, protesto eylemi gerçekleştirdi. Attalos Heykeli önü sahte dolar ve ayakkabı kutusu doldu. CHP Antalya İl Başkanı Cavit Arı yaptığı açıklamada, operasyonun gerçek adresinin, istifa eden 4 Bakan'dan biri olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın istifası sonrasında yaptığı, "Eğer ben istifa ediyorsam, Başbakan'ında etmesi gerekir" sözleriyle dönemin Başbakanı olduğunu vurguladı.

Türkiye Tarihinin En Büyük Rakamları Bu Yolsuzlukta Konuşuldu

Yolsuzluğun ve operasyonun Türkiye'de infial yarattığını kaydeden Arı, en büyük yolsuzluğun ortaya çıkartılması bakımından 17 Aralık tarihinin önemine vurgu yaptı. Arı; "Bu yolsuzluk ve soruşturma tüm Türkiye'de gerçekten infial yarattı ve artık iktidarın bir yolsuzluk içine bulaştığı ve bu yolsuzluk içerisinde Bakanların hatta dönemin Başbakanının oğlunun olduğu ortaya çıktı. Bu yolsuzluk Türkiye tarihinin en büyük rakamları konuşuldu. O nedenle Türkiye açısından önemli bir hafta, bu hafta. Yani en büyük yolsuzluğun ortaya çıkartıldığı haftadır" ifadelerini kullandı.

Arı; Öbür Dünyada Yatacak Yerleri Yok

Yolsuzluk ve talanın bir benzerinin Aksaray ve uçak alımında da yaşandığına dikkat çeken Arı, "Bu dünyada yatacak yerleri belki vardır ama öbür dünya da yok" yorumunda bulundu. Arı; "Yine bu sorumsuzlukların, hoyratça devlet paralarının harcanmasının bir benzerini de bildiğiniz üzere Kaçak sarayda görüyoruz. Ana uçağı-baba uçağı yetmedi, uçan saray aldılar. Çankaya Köşkü'ne sığamadılar, 1100 odalı kaçak saray yaptılar. İlle de saray oldun, kaçak saray olursa olsun, israf olursa olsun dediler. Ancak nasıl millet açtır, muhtaçtır, onlar toktur. 1000 odalı sarayları olsa bile, bu dünyada yatacak yerleri belki vardır ama öbür dünyada yatacak yerleri yoktur" diye konuştu.

Hesabı Sorulacak

İstanbul Başsavcılığınca alınan kararla artık bu soruşturmanın resmi anlamda üstünün örtülmüş olduğunu belirten Arı, "Gündem saptırılmaya çalışılsa da unutmayacağız, takipçisi olacağız ve hesabını hep birlikte soracağız" diye konuştu.

"Her Yer Rüşvet Her Yer Yolsuzluk", "Hükümet İstifa", "Gün Gelecek Devran Dönecek AKP Halka Hesap Verecek" sloganlarının yükseltildiği eylemde bir yurttaşın üzerine sahte dolar yapıştırarak ve 'Fıtratlarında Var' yazdığı ayakkabı kutusunu, "Benim paramla aldıkları gemiciklere bide Malta Bayrağı diktiler. Malta açılımına devam" diyerek göstermesi dikkat çekti.

Haber: Devrim Dönmez Koçak - Fotoğraf: Furkan Kuralay / ANTALYA

# örgüt # yolsuzluk # yolsuzluk operasyonu