Tokat'ta 75. Yıl Yazmacılar Çarşısı'nda çıkan yangın söndürüldü

Yaklaşık 4 bin metrekare üzerine kurulu, 20 civarında iş yeri bulunan Yazmacılar Çarşısı'nda nedeni bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının söndürülmesiyle hasarın büyük olduğu görüldü.

Tokat'ta 75. Yıl Yazmacılar Çarşısı'nda çıkan yangın söndürüldü

Tokat'ta, Yeniyurt Mahallesi'nde bulunan Yazmacılar Çarşısı'nda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Bir iş yerinde başlayan yangın kısa sürede büyüdü. Çevredekiler, yangının görülmesiyle itfaiyeye haber verdi. İhbar üzerine, itfaiye ekipleri olay yerine geldi. Çarşıdaki dükkanlardan bazılarında kimyasal maddeler bulunması nedeniyle küçük patlamalar da meydana geldi. İtfaiyeye, Emniyet Müdürlüğüne ait TOMA'lar da su sıkarak destek verdi.

Söndürülen yangının ardından, çarşıda büyük çaplı hasarlar meydana geldiği görüldü. İş yeri sahipleri bu manzara karşısında, itfaiyecilerin geç geldiği iddia ederek tepki gösterdi.

Bazı esnaflar ise gözyaşlarını tutamadı.

Söndürme çalışmalarının sürdüğü sırada olay yerine gelen Vali Ozan Balcı ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, itfaiye yetkililerinden bilgi aldı.

Balcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, duyulur duyulmaz yangına müdahale edildiğini belirterek, "Sevindirici olan kısım can kaybı olmaması. Bundan sonra neler yapılacak, ona bakacağız." dedi.

Tokat Esnaf ve Sanatkarları Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ahmet Hamdi Aydoğan da yanan çarşıda inceleme yaparak esnafa geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Aydoğan, iş yerlerinin tamamen yandığını belirterek, "Esnafımızın büyük çaplı zararı var. Yetkililer hasar tespiti yapıyor. Burası Türkiye'nin yazmalarını yapan bir yerdi. Burada bir tarih vardı. En büyük kayıp da 200-250 yıllık yazma kalıpları yandı. En kısa sürede buranın tekrar canlandırılması için elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

İş yerlerine gelen esnaf da maddi kayıplarının büyük olduğunu vurgulayarak, "Yaptığımız el yazması kalıpları ile yazmalar tamamen yandı. Şimdi daha öncesi motiflere göre tekrar kalıplar hazırlanacağız. Devletten destek bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

ulusal.com.tr

# tokat # tokat yangın