TİB Sil baştan!

Yasa dışı dinlemelerle gündemden düşmeyen Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı yeniden yapılandırılacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, "TİB'in yeniden yapılandırılması için çalışmaların tamamlandığını" açıkladı.

TİB Sil baştan!

Türkiye çapındaki tüm dinlemelerin merkez üssü olan ve yasa dışı dinlemelerle gündemden düşmeyen "Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nın yapısı sil baştan ele alınacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, TİB'in yeniden yapılandırılacağını" duyurdu. Bir kaç alternatif üzerinde çalıştıklarını söyleyen Elvan, TİB binasının da değişeceğini belirtti.

"TİB'in mutlaka yeniden yapılandırılması gerektiğine inanıyoruz, çalışmalarımızı da tamamladık. Kısa sürede Bakanlar Kurulunda konuşur, tartışırız. TİB'in mevcut binasından çıkarılıp farklı bir yere aktarılması gerektiğine de inanıyoruz. Çünkü orada önceden ne yapıldığını açıkçası bilemiyoruz"

Bakan Elvan, F-tipi örgüt ile ilgili incelemeler çerçevesinde TİB'deki faaliyetleri kapsayan 3 ayrı soruşturma açıldığını hatırlattı. Anadolu Ajansı'na konuşan Elvan, düzenlemeyle ilgili bakanlar kurulu kararından sonrası açıklama yapacaklarını ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# tib # yasa dışı dinleme