Cemaat imamları birbirlerini dinlemiş

Fethullah Gülen cemaatinin yargı ile ilgili bütün konulardan sorumlu imamının Avukat Ahmet Can olduğu iddia edildi. Ahmet Can'ın AKP-cemaat savaşının gün yüzüne çıkmasının ardından Amerika'ya kaçtığı ileri sürüldü. Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil'in de kayıplara karıştığı iddialar arasında.

Cemaat imamları birbirlerini dinlemiş

Fethullah Gülencemaatinin yargı ile ilgili işlere bakan imamının Avukat Ahmet Can olduğu iddia edildi.

Takvim'in haberine göre, Nişantaşı'nda avukatlık büroları bulunan Can, cemaatin yargı imamı olarak çalışıyor. Can'ın Fethullah Gülen'den gelen talimatı cemaatçi yargı mensuplarına ilettiği ve Adalet Bakanı gibi çalıştığı öne sürüldü.

İddiaya göre Ahmet Can ile Emniyet İmamı olduğu belirtilen Osman Hilmi Özdil arasında da "telefon dinlemesi" nedeniyle sürtüşme yaşandı.

Emniyet İmamı Özdil'in, Yargı İmamı Can'ın telefonunu dinlettiği ve dinleme ortaya çıkınca Özdil'in Fethullah Gülen'e şikayet edildiği belirtildi.

Sabah'ın habere göre ise, her iki imam da AKP-cemaat savaşının ardından kayıplara karıştı. Yargı imamı Ahmet Can'ın 10 Ocak'ta Amerika'ya gittiği belirtildi. Haberde, Can'ın eşi ve çocuklarını da 22 Ocak'ta yanına aldırdığı bilgisine yer verildi. Yargı İmamı Can'ın Gülen ile Pensilvanya'da son gelişmeleri değerlendirdikleri ifade edildi.

Emniyet İmamı Osman Hilmi Özdil'in ise kayıplara karıştığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

# AKP # fethullah gülen # cemaat # amerika # şikayet # emniyet # yargı # dinleme # Osman Hilmi Özdil # ahmet can