CHP'nin itirazı yeni bir tartışma yarattı

Ankara'daki seçim sonucuna itiraz eden CHP, YSK'dan sonuç alamaz ise konuyu Anayasa mahkemesine taşıyacak. Ankara'da bir anda seçim sonuçları Anayasa Mahkemesi'ne taşınır mı tartışması başladı. AKP hükümetinden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "YSK kararları Anayasa Mahkemesi'ne götürülemez" dedi.

CHP'nin itirazı yeni bir tartışma yarattı

CHP'nin Ankara'daki seçim sonucuna itirazı yeni bir tartışma yarattı.

CHP adayı Mansur Yavaş'ın "YSK'dan sonuç alamazsak, Anayasa Mahkemesi'ne ve AİHM'e kadar gideriz." açıklamalarına AKP cephesinden yanıt geldi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "YSK kararları Anayasa Mahkemesi'ne götürülemez. Anayasa Mahkamesi'nin bu konuda takdir hakkı yoktur. Yasa açık kapı bırakmıyor" dedi.

Hukukçular ise açık kapı olduğu görüşünde. Anayasa'da “Yüksek Seçim Kurulu’nun kararları aleyhine başka bir mercie başvurulamaz” deniliyor. Ancak, "seçim sonuçlarına ilişkin Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapılabilir" şeklinde bir görüş de var. Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Erdoğan Teziç, yargının bu duruma sessiz kalamayacağını belirtti. Prof. Teziç, "ihtilaflı bir durum veya kamu vicdanını rahatlatacak sonuç çıkması için kapı açabilir. Hukuki imkân var” dedi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Metin Feyzioğlu da Anayasa Mahkemesi'nin bu konuda ilk defa bir karar vereceğine işaret etti., Feyzioğlu, "Siyasete girmeden mahkeme salt evrensel hukuk kapsamında karar verebilir Türkiye’nin önünü açabilir" dedi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'da bu konu, "başvuru olursa arkadaşlarımız karar verir" diye konuşmuştu.

ulusalkanal.com.tr

# chp # ankara # İtiraz # anaysa