FED faiz kararını açıkladı

ABD Merkez Bankası, faiz kararını açıkladı. Beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. FED, aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında 15 milyar dolarlık azalışa gidileceğini de duyurdu.

FED faiz kararını açıkladı

Faiz oranını değiştirmedi, varlık alımlarında azalmaya gitti.

ABD Merkez Bankası, FEDeral Açık Piyasa Komitesinin kasım ayı toplantısında faiz kararını duyurdu.

FED beklentiler dahilinde politika faizini değiştirmeyerek yüzde 0-0,25 aralığında sabit bıraktı. Aylık 120 milyar dolarlık varlık alım programında da 15 milyar dolarlık azalışa gidileceğini duyurdu.

FED'den yapılan açıklamada, para politikasına ilişkin kararların oy birliğiyle alındığı belirtildi.

Açıklamada, enflasyonun büyük ölçüde geçici olması beklenen faktörleri yansıtacak şekilde yükseldiği kaydedilerek, "Salgın ve ekonominin yeniden açılmasıyla ilgili arz ve talep dengesizlikleri, bazı sektörlerde önemli fiyat artışlarına katkıda bulundu." değerlendirmesine yer verildi.

FEDeral Açık Piyasa Komitesinin uzun vadede maksimum istihdam ve yüzde 2 enflasyon hedefini sağlamayı amaçladığı yinelenen açıklamada, bu hedeflere ulaşılana kadar para politikasının destekleyici duruşunun sürdürülmesinin beklendiği vurgulandı.

FED'in varlık alımlarının, her ay 15 milyar dolar azaltılması halinde gelecek yılın ortalarında tamamlanması bekleniyor.

# abd # FED # faiz # Merkez Bankası # abd merkez bankası # faiz kararı # politika # faiz politikası # Fed faiz kararı