The Sun'ın Muhammed Ali manşeti infial yarattı: Editörünüz 14 yaşında mı?

The Sun'ın Muhammed Ali manşeti infial yarattı: Editörünüz 14 yaşında mı?

Efsanevi boksör Muhammed Ali’nin hayatını kaybetmesinin ardından özel bir birinci sayfa hazırlayan İngiliz gazetesi The Sun, ‘kaş yapayım derken göz çıkardı.’

İngiliz tabloid gazetesi The Sun, milyonlarca insana ilham olan efsane boksör Muhammed Ali’nin hayatını kaybetmesinin ardından özel bir yayın hazırladı. Gazete birinci sayfasının tamamını da Muhammed Ali’ye ayırdı, ancak attığı manşet nedeniyle eleştiri oklarının hedefi oldu.

Zira gazete, Muhammed Ali’nin “Kelebek gibi uçarım, arı gibi sokarım” sözüne atıfta bulunarak ‘Kelebek gibi uç, huzur içinde yatmış gibi sok’ manşetiyle çıktı.

Gazeteye sosyal medyadan tepki yağarken, ‘SeanMR18’ isimli bir Twitter kullanıcısı “Bu manşeti 14 yaşındaki biri mi yazdı?” diye sordu.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı da gazetenin bu manşetle çıkmasına onay veren editörün işine son vermesi gerektiğini yazdı.

MUHAMMED ALİ’NİN CENAZESİ LOUISVILLE’E GETİRİLDİ

Öte yandan Muhammed Ali’nin cenazesi, özel uçakla doğduğu Arizona eyaletine bağlı Louisville kentine getirildi.

Muhammed Ali'nin üzerinde Arapça ifadeler olan siyah kumaşa sarılı tabutunun taşındığı konvoyda, ailesinin yanı sıra yakın arkadaşları da yer aldı. Konvoya polis araçları da eşlik etti./Sputnik