Meclis'te Kabul edildi! İnternet 4 saat içinde kesilebilecek

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na 4 saat içinde internet içeriğini engelleme yetkisi veren düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Düzenlemeyle, TİB mahkeme kararı olmadan Başbakanlık ve Bakanlıkların talebiyle internetteği bir içeriği engelleyebilecek.

Meclis'te Kabul edildi! İnternet 4 saat içinde kesilebilecek

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'na, internet erişiminin engellenmesi yetkisi veren düzenleme Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan geçti.

Komisyondan geçen 17'nci maddeye göre; TİB, Başbakanlık veya ilgili Bakanlıkların talebi üzerine internetteki bir içeriğin çıkarılması veya internete erişimin tümüyle engellenmesi kararı verebilecek.

Karar, TİB Başkanlığı tarafından derhal erişim sağlayıcılara ve içerik sağlayıcılara bildirilecek.

TİB'in kararı, bildirimden itibaren 4 saat içinde yerine getirilecek. Karar 24 saat içinde sulh ceza hakiminin onayına sunulacak. Hakim de kararını 48 saat içinde açıklayacak.

İnternette suça konu içerikleri oluşturan ve yayanlar 3 bin günden 10 bin güne kadar adli para cezası ile cezalandırılacak. Verilen içeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararının gereğini yerine getirmeyen erişim sağlayıcılara 50 bin liradan 500 bin liraya kadar idari para cezası verilecek.

ulusalkanal.com.tr

# tib # meclis # internet # internet yasası